Een mengsel van koffie en gekookte melk, met bovenop een rozet slagroom.
WIJNAZIJN
Azijn die verkregen wordt door de microbiologische verzuring van wijn. Topproduct is de Italiaanse > Aceto balsamico, gemaakt van het sap van geplette, laatgeoogste druiven van de hellingen rond Modena.
WILD ORCHARD
Advocaat, witte crème de cacao, aardbeiensiroop, sinaasappelsap, room (blend)
WILD STRAWBERRY
Witte crème de cacao, aardbeienlikeur, Galliano, sinaasappelsap, coconut cream (blend)
WILHELMUS ORANGE
Een zeer recent uitgebrachte oranjelikeur, ter stimulering van het supporterslegioen van het Nederlands voetbalelftal. De drank is oranje (getrokken van oranjeappels en oude distillaten). Alcoholgehalte 24 procent.
WILLIAMSBIRNENBRANNT
Zwitsers-Duitse benaming voor het kleurloze en droge distillaat van de Williamspeer, de > eau de vie de poire.
WINTERBIER
Winterbier is een bovengistend, meestal een moutig bier met een relatief hoog alcoholgehalte. De meeste soorten zijn amber tot donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten bekend. In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals bijv. piment, honing, kaneel, kruidnagel en/of zoethout. Winterbier is een bier, dat in de winter wordt gebrouwen. Vroeger […]
WITBIER
Variant van het Duitse > Weissbier, gebrouwen in België en Nederland. Bleek, hooggegist bier waarvoor meer dan 50 procent tarwe is gebruikt. Wordt vaak geserveerd met een schijfje citroen.
WITTE THEE
Witte thee wordt op zeer beperkte schaal geproduceerd in China en Sri Lanka. De jonge knopjes worden geplukt voordat ze opengaan, vervolgens verflenst om het natuurlijke vocht te laten verd ampen en ten slotte gedroogd. De gekrulde knopjes hebben een zilverachtige kleur (ze worden daarom ook wel ‘witpunt’ genoemd) en geven een zeer licht, strokleurig, […]
WITTEKE
Vlaamse benaming voor > jenever.
WODKA
Zie > VODKA
WORMWOOD BRANDY
Engelse imitatie van > absint.