Platte oven, van boven open, voor het roosteren en bakken van broodsoorten.
CHUTNEYS
Zure groente- of fruitmengsels, als bijgerecht geserveerd. Bekend zijn mangochutney en rode-uienchutney.
DAHI
Yoghurt
DAL
Gedroogde bonen, linzen en erwten.
DALCHINI
Bast van de cassiaboom, of de gladde bast van de kaneelboom, in stokjes of poedervorm.
DEGHI MIRCH
Gedroogde en tot poeder vermalen rode paprika’s.
DEGHI MIRCH
Paprika poeder, milde en beetje zoet.
DHANIA
Een van de belangrijkste smaakmakers van de Indiaase keuken. Van de plant worden zowel de zaden als de verse groene blaadjes gebruikt.
EILAICHI
Zwarte of groene peulen met zwarte geurige zaden.
FENEGRIEK
Zaadjes met een enigszins bittere, lavasachtige smaak.
FOELIE
Oranje zaadhuid van de muskaatnoot; vaak tot poeder verwerkt. Ook bekend als Javitri.
FOELIE (Myristica fragrans)
Foelie (Myristica fragrans) is een specerij dat net zoals nootmuskaat van de muscaatboom komt. De muscaatboom produceert meerdere malen per jaar vruchten die ongeveer de grootte van een abrikoos hebben. Het zaad dat in deze vruchten zit is de nootmuskaat. En om het zaad heen zit een vliesachtige omhulsel waarvan het specerij foelie wordt gemaakt. […]