Stervrucht.
BOEMBOE
Fijngewreven kruidenmengsel. Voor veel Indonesische gerechten is een kant-en-klaar boemboemengsel te koop.
BUBUR KACANG HIJAU
Groeneerwtenpap.
BUBUR KETAN HITAM
Zwarte kleefrijstpap.
BUBUR SUM-SUM
Rijstemeelpap met pandan.
CAKAR AJAM
Gefrituurde lekkernij.
CENGKEH (tjengkeh).
Kruidnagel. Een bijzonder sterk kruid dat daarom slechts in geringe hoeveelheden in gerechten wordt gebruikt.
CITROENBLAD
Djeroek poeroet.
CITROENBLAD (CYTRUS HYSTRIX)
Ook wel ‘djenoek poeroer’ of ‘citroenblad’ genoemd, is het blad van een doornige citrusstruik met kromme stam en sterk gedoornde, kale twijgen. Ze is herkenbaar aan het blad dat in de lengterichting aan een tweede blad is vastgegroeid. De bladeren hebben een eigen aroma dat toch wel anders is dan dat van citroen. De vruchtjes […]
CITROENGRAS
Sereh daoen.
CUMI CUMI
Pijlinktvis
DADAR TELUR
Omelet.