Stofoe is de inheemse naam voor stoofschotels van vlees, kip of vis. Stoofschotels worden in Suriname vaak geserveerd met bami, rijst of kousenband.
STROCHAMPIGNON
Slanke champignon met een klein bruin hoedje en een zeer verfijnde smaak.
SUIMONO
Heldere soepen.
SUKIYAKI
Zeer populair eenpansgerecht met groenten en mals rundvlees.
SUNDABESE KEUKEN
De Sundanese keuken is sterk beïnvloed door de Sumatraanse, maar maakt wel meer gebruik van kruiden dan de Padangkeuken en is ook minder heet. De van West-Java zijn dol op rauwe groenten, tahu, tempeh goreng en peteibonen. De specialiteiten van Tana Toraja zijn de pa’piong, in bamboe bereide gerechten. Dit zijn kip- of varkensschotels waarvan gemalen […]
SUNOMONO
Zure salades.
SUP TELUR BURUNG PUYUH POEJOECH
Eisoep.
SURINAAMSE GEBERSIROOP
Surinaamse gembersiroop is een pittigere en kruidigere variant op normale gembersiroop. Dit komt door de toevoeging van kruidnagels en pimentkorrels. Het wordt aangeraden om Surinaamse gembersiroop met ijs te drinken.
SURINAAMSE WORST
Surinaamse worst is een overkoepelende term van de verschillende worsten die verkocht worden op straat. Men verkoopt er warme bloedworst, vleesworst en kippenworst. Er zijn een aantal verschillen met de Nederlandse variant van deze worsten. Zo is de worst wat ruller, is deze erg pittig gekruid en suddert de worst eerst in een warme, kruidige […]
Suriname
De Surinaamse keuken dankt haar rijkdom aan een mengelmoes van culturen. De bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen zoals Chinezen, Creolen, Hindoestanen, indianen en Javanen. Fransen en Nederlanders hebben het land ingepalmd en ook zij hebben hun stempel op de keuken gedrukt. De Hindoestanen brachten kerriegerechten mee, de Javanen hun Indonesische gerechten, de Chinezen hun […]
SUSHI
Zeer populair gerecht van rijst in bolletjes, rollen of geperst.
SUSHI MESHI
Rijst met azijn voor sushi.