Zoete gekruide azijn voor het bereiden van sushi.
SUZUKI
Zeebaars.
SYRIË
De Syrische keuken heeft heel veel weg van de Turkse keuken. Ook vind je er invloeden uit de Egyptische keuken. Er zijn veel gerechten die in Syrië worden gegeten. In Syrië worden erg veel verse producten gebruikt. Voor sommige gerechten worden wel twintig verschillende kruiden, en dat ruik je. In Syrië is het echt not done […]
SZECHWANPEPER (chuen-jiu).
Pittige rode peperkorrels met een aromatische smaak en geur.
TA-KRAI
Citroengras.
TADJIKISTAN
Typische Tadjiekse maaltijden zijn bijvoorbeeld kikkererwten in een deegpakketje (nahud sambusa) of kikkererwtenpap (nahud shavla). Ook wordt bonen met melksoep veel gegeten; een unieke kruidensoep of in het Tadjieks oshi siyo halay is ook een bekende maaltijd. Een smakelijke eierdeeg ravioli geserveerd met een sausje van sesamzaad wordt in het Tadjieks tuhum barak genoemd. Chakka […]
TAFELOLIJVEN
De olijf (tafelolijven) is de vrucht van de olijfboom (Olea europaea), een boom van de olijffamilie (Oleaceae). Het geslacht Olea telt ongeveer 20 soorten met een groot verspreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. De olijf onderscheidt zich door verschillende criteria. […]
TAHOE
Sojabonenkaas, te koop in platte zachte blokken.
TAHOE
Wrongel van sojamelk, in blokken geperst te koop.
TAHOE TELUR
Tahoe en ei met ketjap.
TAI
Zeebrasem (dorade).
TAKENOKO
Jonge bamboespruiten.