In de Bourgogne is de hoogste classificatie grand cru. Premier cru is de daarop volgende, mindere classificatie. Bij de officiële classificatie in de Bourgogne in 1861 door het Agricultureel Comité van Beaune is de indeling in het invloedrijke werk History and Statistics of the Côte-d’Or van DrJean Lavallé uit 1855 vrijwel ongewijzigd overgenomen. De indeling in 1861 kende drie klassen waarvan de wijngaarden uit de eerste klasse vrijwel allemaal grand cru werden bij de introductie van de Appellation d’Origine Contrôlée in de jaren 1930.
Per gemeente worden de wijngaarden genoemd met grand cru status in Bourgogne.
Côte de Beaune:
- Aloxe-Corton:
- Corton
- Corton-Charlemagne
- Chassagne-Montrachet:
- Le Montrachet
- Bâtard Montrachet
- Criots-Bâtard-Montrachet
- Puligny-Montrachet:
- Le Montrachet
- Bâtard-Montrachet
- Bienvenues-Bâtard-Montrachet
- Chevalier-Montrachet
Côte de Nuits:
- Chambolle-Musigny:
- Les Bonnes Mares
- Les Musigny
- Flagey-Echézeaux:
- Echézeaux
- Grands-Echézeaux
- Gevrey-Chambertin:
- Chambertin
- Chambertin-Clos-de-Bèze
- Mazis-Chambertin
- Griottes-Chambertin
- Charmes-Chambertin en Mazoyères-Chambertin
- Chapelle-Chambertin
- Ruchottes-Chambertin
- Latricières-Chambertin
- Morey-Saint-Denis:
- Clos de Tart
- Clos-Saint-Denis
- Clos-de-la-Roche
- Clos des Lambrays
- Bonnes Mares
- Vosne-Romanée:
- La Tâche
- La Grande Rue
- Le Richebourg
- La Romanée
- La Romanée-Conti Romanée-Saint-Vivant
- Vougeot:
- Clos de Vougeot
- Chablis
- Blanchot
- Bougros
- Les Clos
- Grenouilles
- Preuses
- Valmur
- Vaudésir