Hij is eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire, dat door het Britse tijdschrift Restaurant in 2005 was uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Hij en zijn team van The Fat Duck kregen in dezelfde rangschikking in 2010 en 2011 respectievelijk de derde en vijfde positie. The Fat Duck zakt in 2012 naar een dertiende positie, om zo voorbij gestoken te worden door een nieuw restaurant waar Heston Blumenthal als chef opereert.
In Londen werd januari 2011 Dinner by Heston Blumenthal geopend, in het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental Hyde Park. Het restaurant biedt een kaart met gerechten gebaseerd op historische Britse gerechten. Binnen het jaar kreeg de zaak een eerste Michelinster, op 30 april 2012 kwam dit restaurant van Blumenthal uit het niets op de negende plaats in de The World’s 50 Best Restaurants lijst.
Ook staat Blumenthal bekend om zijn experimenten in de keuken (moleculaire gastronomie). Zo bereidt hij bijvoorbeeld verschillende ingrediënten niet in kokend water, maar in vloeibare stikstof, en combineert hij een speciale chocolade met kaviaar. Naast zijn normale restaurantkeuken heeft hij daarom een ingericht laboratorium, waar hij regelmatig te vinden is.
Henston Blumenthal is eigenaar van het 3-sterren-restaurant The Fat Duck in het dorpje Bray in Berkshire, door het Britse tijdschrift Restaurant in 2005 uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. http://www.thefatduck.co.uk/
Adres
High Street, Bray, Berkshire, SL6 2AQ
Telefoon
+44 (0)1628 580 333
FOTO’S EN TEKSTEN: http://www.thefatduck.co.uk/