Viswijzer staat duurzaamheid in de weg: Consumenten kiezen steeds vaker voor duurzame vis. Keurmerken moeten de consument helpen om bewuste keuzes te maken. Echter, zo blijkt uit zojuist verschenen onderzoek van Gastropedia.nl, kregen diverse vissoorten onterecht een keurmerk, terwijl weer andere vissoorten zónder keurmerk juist duurzaam kunnen zijn. Rondom keurmerken spelen grote tegenstellingen tussen wetenschappers […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 10
- Volgende »
BEST BBQ BURGER WEDSTRIJD VAN NEDERLAND
Wil jij dé vers specialist worden met de nummer één burger van Nederland! Doe dan mee aan de allereerste Burgerwedstrijd van Nederland op International Burger Day. HOE WERKT HET? Kies eerst één categorie (a) vlees, (b) vis of (c) vegetarisch/hybride en laat vervolgens op deze dag al je creativiteit los op het gebied van kruiden, […]
Masterclass ”De Achterhoek: Onderscheidend Vakmanschap & Charcuterie”
Tijdens de Week van de Slager vestigt Smaakacademie Achterhoek de aandacht op de indrukwekkende vakkennis van worstenmakers in de Achterhoek. Dit doen we door het organiseren van de Masterclass “De Achterhoek: Onderscheidend Vakmanschap & Charcuterie” op 17 april 2024. Deze Masterclass, specifiek bedoeld voor Achterhoekse vakmensen, is de navolging van de goed bezochte Masterclass ‘’Puur […]
Uitbreiding wedstrijden met Paté en Croûte, patés of terrines van wild
Tijdens de openingsweken van het Nederlandse wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl na het succes van 2023 dit jaar voor de tweede keer op het Nationale Park de Hoge Veluwe een unieke wedstrijd. De zoektocht naar de Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2024 wordt vergezeld door een nieuwe competitie. Op verzoek van de deelnemers van afgelopen […]
Grootste schieraalvangst in tien jaar tijd
Visserijnieuws 10 januari 2024. TERWOLDE/MAURIK – Al elf jaar helpen vissers in het najaar schieralen langs diverse knelpunten in het project Paling over de Dijk letterlijk over de dijk. Niet eerder was dat zoveel als in 2023. Vader en zoon Frans Komen vissen bij de stuw in Maurik, waar pakweg de helft van de paling […]
Steun Natuur/Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker bij Nieuw onderzoek.
De intrek van glasaal is landelijk met 95% afgenomen’. In iedere wet en nota over paling en binnenvisserij kom je dit getal tegen. Van waterschap Vechtstromen tot de Nota Vis van het hoogheemraadschap Krimpenerwaard, en de campagnes van Sportvisserij Nederland, WNF, RAVON en hun powerpaling-‘factsheet”. De enige bron voor die claim is de glasaalindex op […]
Reactie DUPAN op persbericht Relais & Chateaux
“Amsterdam, 4 december 2023 – De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze roepen de rest van de 580 hotels en restaurants van de vereniging op om hetzelfde te doen. Dit, nadat partner Ethic Ocean een waarschuwing lanceerde dat overheidsinstanties dringend […]
Hoe gaat de keuken van de toekomst eruitzien
Albert Kooy kookt ‘Beestachtige Groenten’‘ Zijn recepten zijn gericht op bereidingen van groenten, dierlijke ingrediënten worden alleen nog gebruikt voor smaak. In de Nieuwste Nederlandse Keuken staan groenten centraal en zijn de recepten vereenvoudigd zodat iedereen de gerechten makkelijk kan bereiden.’ In de Nieuwste Nederlandse Keuken kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met […]
DUBBELBO(C)K.
Bokbier is een seizoensbier en wordt in Nederland vooral in de herfst genoten (al is bokbier ook in andere jaargetijden heel lekker…😊). Bokbier is van oorsprong een ondergistend bier (hierbij vindt de vergisting plaats bij lage temperaturen, en zakt de gist naar de bodem). Een Dubbelbok, ook wel doppelbock genoemd, is een sterkere en zoetere […]
Meer jonge paling aan de Europese kusten
Op 1 november publiceerde het wetenschappelijk onderzoeksorgaan ICES haar jaarlijkse advies voor bescherming van de palingstand in Europa. Net als vorig jaar betreft het advies onder andere een nul-vangst voor de palingvisserij. Het advies verbaast de internationale palingsector. De cijfers waar het advies op is gebaseerd laten een geringe daling zien, terwijl de waarnemingen in […]
De Smaakmakers winnen Open NK Culinair Wild BBQ
28 oktober 2023 Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op deze uitgesproken herfstige dag verzamelden zich bijna 1500 BBQ-enthousiastelingen en toeschouwers op Park de Hoge Veluwe voor het Tweede Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ. Na een vurige strijd werd deze enerverende wedstrijd gewonnen door De Smaakmakers. De teams moesten serieus aan de bak, onder andere […]
Slagerij van Broekhuizen wint Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023
28 oktober 2023, Het Nationale Park De Hoge Veluwe . Op een schitterende locatie in Het Nationale Park De Hoge Veluwe werd, ter gelegenheid van de opening van het Nederlandse wildseizoen, een unieke wedstrijd gehouden. Wie maakt de Lekkerste & Beste Droge Wild Worst van 2023 Onder leiding van ervaren juryvoorzitter en worsten-expert Paul van […]
- 1
- 2
- 3
- …
- 10
- Volgende »