Een 3D-berehap met een emulsie van Friese mosterd, pittige kokos, gebrande pindasaus en kruiden. En dat allemaal uit een printer. Jan Smink van De Librije*** experimenteert er al volop mee. “Dit is de toekomst.”
Tekst: Britt van Os
Foodprinting staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich snel. Dat bleek tijdens de 3D Food Printing Conference op 28 juni bij Villa Flora in Venlo. Als voorbeeld van een kansrijk segment werd de zorgsector genoemd, maar ook voor de horeca biedt 3D-foodprinting volop kansen.
Baanbrekende kooktechniek
3D printen is een bekende trend, maar niet nieuw. Het bestaat namelijk al meer dan 30 jaar. Sinds een aantal jaar wordt 3D-foodprinting onderzocht en volgens velen is het een baanbrekende kooktechniek die inmiddels al gebruikt wordt door (top)chefs, cateringbedrijven en multinationals in de foodindustrie. De ontwikkeling gaat in een hoog tempo verder, zegt Robbert Delfos, hoofdredacteur van het vakblad Graficus. “3D-foodprinting verkeert nu in de ‘funfase’, maar opent nieuwe werelden. Net als andere 3D-segmenten – in de Airbus-vliegtuigen zitten al duizend 3D-geprinte onderdelen- gaat de ontwikkeling steeds sneller. Op korte termijn zal 3D-foodprint in met name de markt van chefs en chocolatiers penetreren.”
Lees hier verder bij Horecaentree.nl
Tekst en foto: Horecaentree.nl