We kunnen hier heel veel vertellen over de aal/paling, dat doen we al bij het hoofdstuk vis. Hierbij het verhaal verhaal van A tot Z over de situatie van de paling/aal. september 2017. De beelden spreken voor zich.
HET VERHAAL VAN DE PALING
Frans Bon, chef-kok van Apollo / Solina, bereidt een gerecht van verse pasta met paling en kruiden / roomsaus.
In de keuken van zijn twee sterren-restaurant Parkheuvel in Rotterdam maakt Erik van Loo een fraai gerecht van gerookte en gebakken paling met spinazie, koolrabi en citroencrème.
Martin Kruithof, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn, maakt een gerecht met gerookte paling, gebakken snoekbaars en een thee van Giethoornse watermunt.
Onno Kokmeijer, executive chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in het Okura Hotel in Amsterdam, maakt een gerecht met gerookte Oosterschelde paling, kaviaar en Opperdoeser Ronde aardappeltjes.
In de keuken van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns maakt chefkok Roy Eijkelkamp een fraai gerecht met gerookte paling, die hij combineert met (onder andere) kokos, bimi en gedroogde kippenhuid. Meestergastheer en sommelier van De Bokkendoorns Peter Bruins kiest er een passende wijn bij.
Stefan van Sprang, patron cuisinier van tweesterren-restaurant Aan de Poel in Amstelveen, maakt een gerecht van ‘dubbel gerookte’ paling: de gerookte paling met verschillende structuren van aardappel wordt namelijk met rook opgediend.
Jarno Eggen, patron cuisinier van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, maakt een prachtig voorgerecht van gerookte paling, kaviaar, appel en crème fraîche op een zelfgemaakte aardappelcrouton.
Soenil Bahadoer van de restaurant de linderhof ** maakt een geraffineerd gerecht rond gerookte paling met bietsoorten, massala en dahl.
Tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat (Zeeuws Vlaanderen) maakt een eigen, frisse versie van een Vlaamse klassieker: Paling in ‘t groen.
IN DE KEUKEN VAN RESTAURANT ’T NONNETJE** IN HARDERWIJK MAAKT CHEFKOK MICHEL VAN DER KROFT EEN ELEGANT GERECHT VAN GEROOKTE PALING EN GEBRANDE MAKREEL MET BLOEMKOOL EN PALINGBOUILLON.
Op deze link vindt u een groot aantal klassieke gerechten met paling.