Tijdens de Horecava 2020 in de Rai te Amsterdam presenteerde Apollo -Solina een tweetal vegan mixen. Waarom ? Ook in de horeca word er minder vlees geserveerd. Deze trend zal zich in de toekomst gaan voortzetten. Apollo heeft de boodschap begrepen en komt met twee innoverende eiwitrijke producten op tarwebasis. Hiermee kan elke chef gemakkelijk zelf innovatieve vegetarische of veganistische producten maken.
Apollo Vegan basismelange rood :
Een product wat na bereiding een rundgehakt look a like uitstraling heeft .
Meng 300 gram mix met 100 gram olie[zonnebloem of arachide ] en 600 gram ijskoud water zodat een gehakt ontstaat. Laat dit voor bereiding minimaal 3 uur rusten om te hydrateren.
Vorm nu van dit gehakt burgers, balletjes, worstjes etc. Het kan ook als basis dienen voor filet americain of tartaar.
Je kunt dit gehakt ook rullen zoals normaal gehakt en toepassen in bijv. bolognaise, lasagna , moussaka , chili sin carne etc. Geruld is het ook een mooi product op pizza.
Apollo Vegan basismelange wit :
Een product wat na bereiding een kip, witvlees look a like uitstraling heeft.
Zelfde basisrecept als de basismelange rood.
Met dit product kunnen nuggets, balletjes, worstjes, schnitzels etc. bereidt worden ,eventueel gepaneerd. Ook kan dit product als pulled plant worden gebruikt . Denk hierbij ook aan vulling voor kebab, wraps op pizza etc.