menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Nieuws & Evenementen » Nieuws » Uddelaer Peptan® SPORTBIER

Uddelaer Peptan® SPORTBIER

Geplaatst op: 17 februari 2021

Uddelaer Peptan® Sportbier is daarnaast een unieke innovatie en bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energie voorziening. Uddelaer Peptan® Sportbier garandeert een hoge zuiverheid en is speciaal ontwikkeld om gezondheids-en functionele voordelen te leveren. Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de effectiviteit van Peptan® om een gezonde levensstijl te ondersteunen bewezen.

Extra energie

Uddelaer Peptan® Sportbier bevat een hoge concentratie van specifieke aminozuren die betrokken zijn bij de energievoorziening en het metabolisme (stofwisseling, aanvoer van bouwstoffen en afvoer van afvalstoffen). Hierdoor kan het drinken van Uddelaer Peptan® Sportbier zorgen voor een verbetering van de prestaties tijdens hevige inspanning.

Voorkomen van blessures

In een grootschalige studie van verschillende atleten die een mix van Peptan®collageen peptiden, BCAA en arginine namen over een periode van twee jaar, werden verminderd pees, band en spierblessures ervaren. Alsook dat de supplementen een gunstige rol spelen bij de preventie van letsels en het herstel van het weefsel.

Spierherstel van inspanning

Een van de processen waarvoor aminozuren belangrijk zijn, is het herstel van spieren. Want wanneer je intensief sport, kunnen spieren beschadigd raken. Lange periodes van inspanning veroorzaken eiwitverlies in de spier als gevolg van oxidatie. Gelukkig kan je lichaam dit zelf goed repareren. Hiervoor heb je aminozuren nodig: dit zijn namelijk een soort ‘bouwstenen’ voor je spieren. Ook heb je koolhydraten nodig om je lichaam genoeg energie te geven de aminozuren naar de juiste plek te brengen.

Bescherming van bindweefsel

Veel populaire sporten, zoals hardlopen en fietsen, omvatten repetitieve, krachtige bewegingen. Deze kunnen resulteren in overmatige belasting van gewrichten en zelfs schade aan het kraakbeen, pezen en banden. Collageen is een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Het zorgt voor stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

 

Verbetering van prestaties tijdens inspanning

Peptan collageen peptiden is een pure, geconcentreerde bron van hoogwaardig natuurlijk eiwit. Peptan bestaat uit 20% glycine en 8% arginine, kan de synthese van creatine ondersteunen in het lichaam, waardoor prestaties bij korte hevige inspanningen kunnen worden verbeterd. Creatine is een molecule die kan helpen bij de spiercontractie tijdens perioden van intensieve training, terwijl het ook helpt om ATP-niveaus op peil te houden. De menselijke spierfunctie is afhankelijk van de geproduceerde energie door de afbraak van Adenosinetrifosfaat (ATP) in onze cellen.

Onder controle houden van lichaamsgewicht

Peptan® veroorzaakt een verzadigingseffect en is effectiever dan standaard zuivel-eiwitten. Een studie uit 2009 toonde het verbeterde verzadigende effect van collageen peptiden op mensen, in vergelijking met andere eiwitten.  Peptan® (collageen peptiden) is puur proteïne. Wij mogen als Brouwerij De Uddelaer de term ‘High Proteïne’ gebruiken omdat 21,55% van de energie-inhoud van een blikje 330 ml Uddelaer Peptan® Sportbier komt van het ingrediënt Peptan.

Uddelaer Peptan® Sportbier heeft naast de authentieke Witbier-smaak ook een isotonische werking. Isotonisch betekent dat de verdeling van vaste en vloeibare elementen overeenkomt met de samenstelling van het bloed. Daardoor is het lichaam, bijvoorbeeld na intensief sporten, prima in staat de waardevolle voedingsstoffen op te nemen.

Brouwerij de Uddelaer

Speciaal Bier is anno 2018 een niet meer weg te denken product met een veel belovende toekomst. Brouwerij De Uddelaer gaat mee met deze ontwikkeling en wil daarbij toonaangevend zijn. De brouwerij is in 2015 in Uddel van start gegaan als hobby-brouwerij en heeft zich al snel daarna als micro-brouwerij een positie weten te verwerven in de lokale markt. Vanaf het voorjaar van 2018 wordt in het Koetshuis van Kasteel Staverden gebrouwen met een geheel nieuwe brouwinstallatie. Daarmee wordt per productiegang 20HL bier geproduceerd.

Eigenaar Jacques Brinkman

Eigenaar van Bierbrouwerij De Uddelaer is Jacques Brinkman, voormalig wereld-en olympisch kampioen hockey. Als ondernemer in sportartikelen kreeg hij belangstelling en waardering voor ambachtelijke productiemethoden die hij leerde kennen tijdens de vele bezoeken aan India en Pakistan.

 De kennismaking in Uddel met ambachtelijk bierbrouwen was het begin van de realisatie van een lang bestaand idee: kennis en ervaring opbouwen voor de combinatie van vakman en ondernemer. Gestart als leerling is hij inmiddels eigenaar en brouwmeester van Bierbrouwerij De Uddelaer.

 

 

Brouwerij de Uddelaer

Koetshuis Kasteel Staverden
Staverdenseweg 283 A
3852 NV  Ermelo
info@uddelaer.nl
+31 6 53 77 89 94

Categorie: Nieuws Tags: Brouwerij De Uddelaer, Jacques Brinkman, Sportbier, Uddelaer Peptan®

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2021  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact