Tijdens de opening weken van het Nederlands wildseizoen organiseert www.gastropedia.nl op het Park de Nationale Veluwe een nieuwe unieke wedstrijd. Wie maakt Lekkerste & Beste Wild Droge Worst van 2023. Deze wedstrijd heeft 3 categorieën 1. Gevorderden/Slagers 2. Junior slagers t/m 26 jaar 3. Hobby worstmaker kunnen hieraan meedoen.
De opdracht: Maakt een droge worst bestaande uit minimaal 70 % wild. Voor alle overige toevoegingen en bereidingswijze bent u compleet vrij. De 2 worsten die u inlevert dienen hetzelfde te zijn.
De voorzitter van de jury is Paul van Trigt, Paul. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vak wedstrijden en product keuringen van worst, vleeswaren en traiteurproducten. Tevens is hij werkzaam als auteur, adviseur, voorlichter, gastdocent en productontwikkelaar.
De worsten kunnen opgestuurd worden naar Slagerij Wilbrink Harskamperweg 20, 6731 AB Otterlo en kan worden ingeleverd worden op 25 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur en 26 oktober tussen 09.00 en 12.00. Vermelden van Naam bedrijf, Persoon, NAW-gegevens. Naam van het product. En de prijsuitreiking is op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur op het Nationale Park de Hoge Veluwe tijdens de Open Nederlands kampioenschappen Wild BBQ 2023.
- Aan de deelname zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.
Kijk op de link voor de GESCHIEDENIS VAN DROGE WORST
Heeft u vragen en of wild u meedoen aan deze unieke nieuwe wedstrijd mail naar info@gastropedia.nl