SMAAK & TOEPASSING
De knapperige en sappige Codium Blue fungeert als een uitstekende truffelvervanger dankzij zijn hartige umami-achtige smaak en spannende ziltigheid. Met zijn donkerblauwgroene tint en koraalachtige structuur onderscheidt Codium Blue zich van andere codiumsoorten. Het heeft een natuurlijke uitstraling, alsof het rechtstreeks uit de zee komt, maar dan nog beter. Codium Blue is een echte blikvanger en veelzijdig in gebruik, passend bij schaaldieren, vis, kip en plantaardige gerechten. Voor de creatieve koks is Codium Blue ook te combineren met patisserie, desserts en ijs voor een ongekende smaaksensatie. Spoel het licht af en eet het rauw, zoals sashimi, of gebruik het licht gekookt in diverse gerechten.
EEN CULINAIR AVONTUUR
HERKOMST
De naam Codium Blue, waarbij Codium de Latijnse naam en de toevoeging Blue verwijst naar de ‘Blue zones’. Codium is een zeewier dat over de hele wereld in verschillende ‘Blue zones’ voorkomt. Al eeuwenlang worden groene algen gegeten als waardevolle aanvulling van voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Er zijn meer dan 100 specifieke soorten codium, elk met een andere smaak, kleur en textuur. Het wordt ook wel ‘Dead man’s fingers’ genoemd vanwege de vertakkingen die net vingers lijken. Langs de hele mediterrane kust is dit zeewier ook te vinden en wordt het seizoensgebonden geoogst. Reizende chefs zullen het verschil tussen de wereldwijde codium-variëteiten herkennen. Koppert Cress’ Codium Blue is geselecteerd vanwege zijn unieke vorm en umamirijke smaak. Bij Koppert Cress, waar we de fascinerende wereld van planten koesteren, beschouwen we Codium Blue als ‘de truffel van de zee’ in onze Ocean Botanicals serie.
BESCHIKBAARHEID & HOUDBAARHEID
Codium Blue is het hele jaarrond beschikbaar, wordt gekweekt en vervoerd in gefilterd zout zeewater. Het kan bewaard worden bij een kamertemperatuur van 17-25 °C tot en met de aangegeven houdbaarheidsdatum in een lichte omgeving. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Codium Blue aan de hygiënische normen in de keuken. Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.
- Herkomst: Azië, Australië
- Smaak / Aroma: Krachtige umami, ziltig, knapperig
- Seizoen(en): Lente, Zomer, Herfst, Winter, Coquille St Jacques, Haring, Kreeft, Paddestoel, Oester, Pompoen
SMAAK & TOEPASSING
De knapperige en sappige Codium Blue fungeert als een uitstekende truffelvervanger dankzij zijn hartige umami-achtige smaak en spannende ziltigheid. Met zijn donkerblauwgroene tint en koraalachtige structuur onderscheidt Codium Blue zich van andere codiumsoorten. Het heeft een natuurlijke uitstraling, alsof het rechtstreeks uit de zee komt, maar dan nog beter. Codium Blue is een echte blikvanger en veelzijdig in gebruik, passend bij schaaldieren, vis, kip en plantaardige gerechten. Voor de creatieve koks is Codium Blue ook te combineren met patisserie, desserts en ijs voor een ongekende smaaksensatie. Spoel het licht af en eet het rauw, zoals sashimi, of gebruik het licht gekookt in diverse gerechten.
EEN CULINAIR AVONTUUR
HERKOMST
De naam Codium Blue, waarbij Codium de Latijnse naam en de toevoeging Blue verwijst naar de ‘Blue zones’. Codium is een zeewier dat over de hele wereld in verschillende ‘Blue zones’ voorkomt. Al eeuwenlang worden groene algen gegeten als waardevolle aanvulling van voedingsstoffen, vezels en antioxidanten. Er zijn meer dan 100 specifieke soorten codium, elk met een andere smaak, kleur en textuur. Het wordt ook wel ‘Dead man’s fingers’ genoemd vanwege de vertakkingen die net vingers lijken. Langs de hele mediterrane kust is dit zeewier ook te vinden en wordt het seizoensgebonden geoogst. Reizende chefs zullen het verschil tussen de wereldwijde codium-variëteiten herkennen. Koppert Cress’ Codium Blue is geselecteerd vanwege zijn unieke vorm en umamirijke smaak. Bij Koppert Cress, waar we de fascinerende wereld van planten koesteren, beschouwen we Codium Blue als ‘de truffel van de zee’ in onze Ocean Botanicals serie.
BESCHIKBAARHEID & HOUDBAARHEID
Codium Blue is het hele jaarrond beschikbaar, wordt gekweekt en vervoerd in gefilterd zout zeewater. Het kan bewaard worden bij een kamertemperatuur van 17-25 °C tot en met de aangegeven houdbaarheidsdatum in een lichte omgeving. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Codium Blue aan de hygiënische normen in de keuken. Het product is klaar voor gebruik, omdat het schoon en hygiënisch wordt gekweekt.
- Herkomst: Azië, Australië
- Smaak / Aroma: Krachtige umami, ziltig, knapperig
- Seizoen(en): Lente, Zomer, Herfst, Winter, Coquille St Jacques, Haring, Kreeft, Paddestoel, Oester, Pompoen