Op deze pagina staan alle aanvullingen op de zin ‘friet met……….’. HEEFT U OOK EEN FRIET………… MAIL ONS OP INFO@GASTROPEDIA.NL Friet met: Mayonaise. Friet met: Frietsaus (ook vaak fritessaus genoemd). Friet met: Tomatenketchup. Friet met: Currysaus. Friet met: Saté – Pindasaus. Friet met: Speciaal. Friet met: Is een overdwars opengesneden frikandel met daaroverheen friet speciaal. […]
PEPER
Peper is afkomstig van de struik Pipernigrum, die inheems is in Zuidoost- Azië en door westerlingen voor het eerst aangetroffen zou zijn aan de Voor-Indische Malabarkust. Hiervandaan werd het overgebracht naar voormalig Nederlands-Indië en vervolgens begin 1900 geïntroduceerd op Madagaskar en in Brazilië. De kleine, ronde bessen werden in gedroogde vorm door de Grieken (via […]
PIKANTO
De pikanto is een pittige variatie op de frikandel. Vooral de snackers die van pittige eten houdt doe je een groot plezier met deze vlammende snack. Hij weegt 120 gram en per 100 gram bevat de snack 280 calorieën. De pikanto wordt gemaakt van verschillende soorten vlees en een combinatie van prei, chilipeper, sambal en […]
PINDASAUS
Pindasaus heeft zijn oorsprong liggen in de voormalige kolonie van Nederland in Indonesië. Deze saus is samen met gerechten zoals bami goreng, nasi goreng en kroepoek door de Indische Nederlanders naar Nederland meegebracht. De saus wordt gemaakt van een pasta van gemalen pinda’s, oftewel pindakaas. Naast pindakaas voegt men vaak ketjap, chilipeper, melk, sambal, kokosmelk […]
POKÉ BOWL
De poké bowl is hot maar waar komt het eigenlijk vandaan en wat is het ? Poké (spreek uit: po-kay) is een Hawaiiaans gerecht dat je het beste kunt omschrijven als een vrolijke mix tussen sushi en een salade. Poké bestaat traditioneel uit blokjes vis (vaak verse tonijn), gemarineerd in sojasaus en sesamzaadjes. De hippe […]
PORTRET VAN EEN FRIKANDEL
Zonder dat we ons er eigenlijk bewust van zijn, is de frikandel misschien wel Nederlands meest ondergewaardeerde no waste product. Dit gegeven wordt overschaduwd door het cliché matige imago. Waarom zijn er geen producenten die het no waste imago van een frikandel promoten? Er is geen noodzaak om dit te doen legt Mickael Timmermans, marketing […]
RAGOEZI
De Ragoezi is gevuld met een heerlijke, rijke ragout van kip, ham en groenten. De krokante, grofgekorrelde korst van maïsvlokken maakt het helemaal af. Met zijn unieke driehoekige vorm en smeuïge smaak weet de Ragoezi iedereen aangenaam te verrassen. Zijn smeuïge smaak en voor de snackwereld een uniek vorm maakt het tot uitstekende aanvulling voor […]
RASPATAT
Raspatat wordt gemaakt door aardappelpoeder met water te mengen. Er ontstaat dan een soort aardappelpuree. Deze puree wordt door middel van een Raspatatmachine in de vorm van staafjes geperst. De staafjes worden per portie op dezelfde lengte afgesneden en vervolgens op de gebruikelijke wijze gefrituurd. Het resultaat is een portie patat met karakteristieke eigenschappen: gelijkmatig […]
REUBEN SANDWICH
De Reuben Sandwich, gemaakt door Arnold Reuben, is misschien wel de eerste sandwich die geïnspireerd is door een beroemdheid, hoewel het gerecht naar de chef-kok is vernoemd in plaats van de actrice. Patricia Taylor, dochter van Arnold Reuben, vertelde in een interview met de New York Times hoe de sandwich ontstaan was. Volgens Taylor kwam […]
RIBSTER
Ribster is een snack gebaseerd op spareribs. De snack wordt geproduceerd door Mora en heeft een zoete BBQ-smaak. Het is de bedoeling dat je deze snack met de hand eet en de ribbetjes uit elkaar trekt. De Ribster bevat per 100 gram 300 calorieën. De snack kan gefrituurd worden maar ook in de oven worden […]
ROOKWORST
Herkomst: Nederland. Hoofdbestanddelen: mager varkensvlees, kinnebakspek. Toevoegingen: witte peper, foelie, pekelzout. Natuurdarm: kromme varkensdarm. Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – roken – eventueel koken. Structuur: fijn (3 mm). Variatie: grove rookworst, kalfsrookworst, runderrookworst, kippenrookworst. Bijzonderheden: De ingekookte variant is het meest populair in Nederland. In de herfst en winter wordt in Nederland ± 1000 […]
ROTI ROLL
Handgerolde Surinaamse snack. het is rol gevuld met kip, kousenband, aardappels en pittige masala-kruiden. De Roti-Roll is natuurlijk heerlijk als snack maar ook heel geschikt als onderdeel van een maaltijd! Een roti, afkomstig uit het Caribisch gebied met Indiase roots, is een sandwich in wrap-stijl gevuld met kerrie of soms gestoofd vlees of groenten gewikkeld in […]