Tegenwoordig zijn vegetarische en/ of veganistische snacks niet meer weg te denken in de horeca of bij u thuis. Maar als bedrijf hoor je toch een eigen stijl te ontwikkelen en een eigen smaak.
VERANTWOORD FRITUREN
Het keurmerk Verantwoord frituren betekent dat de snackbar of het cafetaria met vloeibaar vet frituurt. Vloeibaar vet bevat minder transvet en verzadigd vet en is daardoor beter voor de gezondheid dan vast vet. Het keurmerk moet hangen aan de gevel van een snackbar of cafetaria. Kenmerken: Het keurmerk Verantwoord frituren houdt onder andere in dat: er […]
VIANDEL
Variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. het is een vleesproduct van het snackproductiebedrijf Mora Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel. Algemene productinformatie Voor de meest actuele productinformatie verwijzen we u naar de verpakking. Ingrediënten Mechanisch […]
VLAMMETJES
Een vlammetje is een loempia met een pittige vulling. Deze vulling bestaat over het algemeen uit zeer pittig gekruid gehakt. De snack dankt zijn naam uiteraard aan het feit dat hij ontzettend pittig is en je mond ‘in vuur en vlam’ kan zetten. Om makkelijk onderscheid te maken tussen een vlammetje en een normale loempia […]
ZIGEUNERSAUS
Zigeunersaus is een stevige rode saus die rijk gevuld is met groenten, zoals paprika, ui, wortel en augurk. De saus past goed bij hamburgers, gehaktballen, gepaneerde schnitzels en friet. Zigeunersaus kan, afhankelijk van het recept, de volgende ingrediënten bevatten: gepocheerde tomaten, paprika’s, uien , wijnazijn, witte wijn, paddestoelen bouillon en een dikke saus of jus, […]
ZOUT
Scheikundig gezien bestaat een zout uit een metaal en een moleculaire stof. Er bestaan veel soorten zouten die overal op de wereld te vinden zijn, zoals ijzerchloride of zilverbromide. Niet alle zouten zijn eetbaar en niet alle eetbare zouten smaken zout. Keukenzout is het bekendste zout in de voeding. De scheikundige naam is natriumchloride (NaCl). […]
ZUURVLEES
Zuurvlees, ook wel bekend als “zoervleisj” in het Limburgs dialect, is een traditioneel stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in het zuiden van Nederland. Dit gerecht is geliefd vanwege zijn unieke combinatie van zoete en zure smaken en is een waar symbool van de Limburgse keuken. Ingrediënten en Bereiding Zuurvlees wordt traditioneel gemaakt van rundvlees, paardenvlees […]
