Microbiologische normen/ richtwaarden ingekochte waren en zelf bewerkte/ bereide produkten. Gebruik onderstaande tabellen om uw leverancier te houden aan wettelijke vereisten/ richtwaarden. U kunt uw leverancier steekproefsgewijs controleren door ontvangen producten in originele verpakking te laten onderzoeken door een erkend bedrijf. Soort product Onderzoek Normen Kve = kiemgetal of kolonievormende eenheden Rauwe vis te verhitten […]
HACCP NORMEN INKOOP VLEESPRODUCTEN
De HACCP normen voor de inkoop van vleesproducten zijn microbiologische normen/richtwaarden voor ingekochte waren en zelf bewerkte/ bereide producten. Onderstaande tabel geeft het maximum aantal microbiologische organismen aan per eenheid gewicht. Men kan een leverancier steekproefsgewijs controleren door ontvangen producten in originele verpakking te laten onderzoeken door een erkend bedrijf. Soort product Onderzoek Normen Kve […]
HIGH PRESSURE PROCESSING (HPP)
De voedingsindustrie wordt steeds meer beweegt in de richting ontwikkeling van nieuwe producten en innovatieve proposities door middel van nieuwe verwerkingsmethoden die het doen dingen die je kon niet eerder doen toestaan. Eén van de meest succesvolle ontwikkelingen van de laatste jaren is High Pressure Processing (HPP) . Hogedrukbehandeling een koude pasteurisatie techniek die bestaat uit het […]
IJZER
IJzer is een mineraal dat in 2 vormen voorkomt in eten: als heemijzer en als non-heemijzer. IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Heemijzer zit alleen in dierlijke producten en is beter beschikbaar voor het lichaam dan non-heemijzer uit plantaardige producten. IJzer […]
INHOUDSMATEN
US cups Cups Metrisch ¼ cup 60 ml 1/3 cup 70 ml ½ cup 125 ml 2/3 cup 150 ml ¾ cup 175 ml 1 cup 250 ml 1½ cup 375 ml 2 cups 500 ml 3 cups 750 ml 4 cups 1 liter 6 cups 1,5 liter Lepels Metrisch Lepels 1,25 ml ¼ theelepel […]
JODIUM
Jodium is een spoorelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Van nature komt jodium voor in zeewier, zeevis en eieren. Toegevoegd jodium zit in gejodeerd keuken-, tafel- en dieetzout, bakkerszout, brood dat gebakken is met bakkerszout en sommige […]
JOULE
De joule (J) is de internationale eenheid voor energie. De Joule is de hoeveelheid energie die nodig is om een object van 1 Newton te verplaatsen over een afstand van 1 meter. De joule kan gebruikt worden om de hoeveelheid energie in voedingsmiddelen uit te drukken, maar meestal wordt dit in calorieën uitgedrukt. 1 joule […]
KAHWEOL
Kahweol is een stof in koffie, die voor een verhoging van het cholesterolgehalte kan zorgen. Wordt door papierfilters tegengehouden.
KANT & KLAAR MAALTIJDCOMPONENTEN
Soort product Onderzoek Normen Kve = kiemgetal of kolonievormende eenheden Verhitte teruggekoelde producten (maaltijden, soepen, sauzen) Totaal aeroob kiemgetal Enterobacteriaceae St. aureus Salmonella Listeria monocytogenes Bacillus cereus Max. 1.000.000 kve/g Max. 1000 kve/g Max. 1000 kve/g ** Afwezig in 25 gram Afwezig in 25 gram Max. 1000 kve/g** ** = Warenwet max. 100.000 kve/g […]
KLAARMIDDELEN
Zijn stoffen die worden gebruikt voor het helder maken van dranken, zoals bier en wijn.
KLEURSTOFFEN
Natuurlijke kleurstoffen Anthocyanen zijn water-oplosbare kleurstoffen, die verantwoordelijk zijn voor de rode, blauwe en paarse kleuren van veel bloemen, bessen en groenten. Se zijn sterk pH gevoelig, in een zuur mileu zijn ze rood, in een basisch milieu meer blauw/paars. Ze worden toegevoegd aan o.a. (fris)dranken, jam en banket. Meer over anthocyanen Bietenrood De kleurstof […]
KOOLHYDRATEN
Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Suikers en zetmeel zijn koolhydraten die een belangrijke bron van energie zijn voor het lichaam. De Gezondheidsraad adviseert dat wie gezond wil eten, 40 tot 70% van zijn energie uit koolhydraten haalt. Koolhydraten kunnen het beste gegeten worden in de vorm van voedingsmiddelen waarvan […]