menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
    • Adverteren
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Algemeen » Irish beef Club

Net als kwaliteitswijn is kwaliteitsrundvlees een product van zijn terroir

Ierland is een belangrijke leverancier van grasgevoerd rundvlees voor de Nederlandse markt. Ruim 50.000 Ierse veehouderijen, elk met gemiddeld zo’n 60 koeien, vallen onder het streng en onafhankelijk gecontroleerd kwaliteitsborgingsysteem SBLAS. Deze veehouders voldoen aan hoge eisen ten aanzien van dierenwelzijn, diergezondheid, milieubescherming en traceerbaarheid.

Iers rundvlees dankt zijn unieke combinatie van eigenschappen aan het Ierse landschap en klimaat. De koeien grazen gemiddeld 223 dagen per jaar buiten, waardoor het vlees goed dooraderd is en een mooie vetbedekking heeft. De Nederlandse leden van de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC), stuk voor stuk gerenommeerde chefs, roemen de échte rundvleessmaak van het Ierse product. Ze zijn niet alleen fan van het vlees, maar ook verknocht aan Ierland. Het mooie ruige landschap, de welbekende gastvrijheid, de manier van leven en vakmanschap van de Ieren; het zijn allemaal extra redenen waarom de chefs enthousiaste liefhebbers van Iers rundvlees zijn.

Van essentieel belang voor de CIBC-chefs is de zekerheid dat zij hun gasten telkens weer een duurzaam product van topkwaliteit voorschotelen.  


Alain Alders

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Alain Alders is in zijn gerechten altijd op zoek naar ‘een mooie balans tussen klassieke en moderne tonen’. Daarbij heeft hij een voorkeur voor seizoen producten uit de regio. Hij beschrijft zijn eigen stijl van koken graag als ‘losjes’. Alain Alders Alain: “In Ierland wordt op een duurzame manier aan veeteelt gedaan, in harmonie met […]

André van Doorn

Geplaatst op: 1 oktober 2020

André van Doorn is voormalig chef-kok en eigenaar van restaurant-kasteel Heemstede in de rustige omgeving van Houten. André heeft een traditionele kookstijl met een moderne en altijd spannende uitvoering. Zijn gerechten bereidt hij met respect voor de seizoenen en het product. André is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en heeft eerder […]

Andrès Delpeut

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Chef-kok Andrès Delpeut werkt als culinair manager bij Compass Group Famous Flavours in Amsterdam. Met Famous Flavours verzorgt hij hoogwaardige culinaire evenementen voor de nationale en internationale (zakelijke) markt. Hierbij spelen duurzame ingrediënten en verrassende seizoensproducten een belangrijke rol. Andrès is sinds 2007 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. “Het is lastig om Ierland niet […]

Erik de Boer

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Chef-kok Erik de Boer is een creatieve en gedreven professional, met meer dan 30 jaar ervaring bij uitstekende restaurants als Lakes, het toegankelijke Hilversumse sterrenrestaurant dat altijd een hotspot was. Erik is sinds 2006 lid van de Chefs’ Irish Beef Club.   “De verbindende factor tussen de leden van de Chefs’ Irish Beef Club is […]

Erik van Loo

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Het stijlvolle restaurant Parkheuvel staat in Het Park, pal aan de Maas in Rotterdam. Chef-kok en slagerszoon Erik van Loo heeft veel oog voor detail en kiest alleen de beste ingrediënten om zijn gasten échte smaken voor te schotelen. Erik werkte in 2015 mee aan het SBS-programma MasterChef, waarin hij een masterclass met Iers rundvlees […]

Jan Klein

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Jan Klein, voormalig eigenaar van sterrestaurant Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord, is een van de oorspronkelijke leden van de Chefs’ Irish Beef Club sinds de oprichting in 2004. “Bij de keus van vlees gaat mijn voorkeur uit naar het Ierse vlees. Afkomstig van vleesrunderen die heel veel ruimte hebben op de uitgestrekte weilanden met sappig, groen gras […]

Michel van der Kroft

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Restaurant ’t Nonnetje van chef-kok Michel van der Kroft ligt intiem in het oude centrum van Harderwijk. De keukenformule bevat verfijnde seizoensgebonden en regionale gerechten met een Frans-internationale basis. Michel is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club en is onvoorwaardelijk fan van Ierland. “De warme gastvrijheid, het prachtige ruige landschap, de ontspannen […]

PASCAL JALHAY

Geplaatst op: 6 november 2020

“Ierland is een prachtig land, ook als het om eten gaat. Ambacht en kwaliteit staan hoog in het vaandel en er komen dan ook schitterende producten vandaan. Hun rundvlees is in dat opzicht mijn favoriet. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid in de keuken.”

Roger Rassin

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Chef-kok Roger Rassin van het toonaangevende restaurant InterContinental Amstel in Amsterdam is geïnspireerd door de Frans-mediterrane keuken. Zijn gerechten kenmerken zich door de innovatieve bereidingswijze van groenten en seizoen producten. Roger is sinds 2010 lid van de Chefs’ Irish Beef Club. Hij liet in juni 2015 zien hoe eenvoudig het is om een heerlijke entrecote […]

Wilco Berends

Geplaatst op: 1 oktober 2020

Wilco Berends is eigenaar en patron cuisinier van De Nederlanden. In zijn keuken gebruikt hij graag dagverse producten die de verschillende seizoenen te bieden hebben. Zijn kookstijl kan ondanks het verfijnde smaakpalet bijna worden onderscheiden als ‘natuurlijk, met mondiale invloeden’. Wilco: “Een Ierse koe graast het grootste deel van zijn leven buiten, wat mooi kwaliteitsvlees […]

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2021  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Irish beef Club
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
    • Adverteren
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact