Het toevoegen van aromaten aan spijzen.
ARROSER
Bedruipen van het braads tuk tijdens roosteren of braden.
ASHWAGANDHA POEDER
Ashwagandha poeder is afkomstig van het exotische Indiase Ashwagandha kruid die ook wel de naam draagt van ‘Indiase ginseng”. De Ashwagandha kruid is een mollige struik met ei-vormige bladeren en gele bloemen. Het kruid draagt rode vruchtjes die net zo groot zijn als rozijnen. Oorspronkelijk groeide de Ashwagandha kruid alleen in inheemse droge gebieden in India, […]
ASPIC
Gelei van bouillon of koud gerecht in gelei.
ASSAISONNER
Op smaak brengen, met name met zout en peper.
ASSIETTE.
Bord of gerecht op en bord.
ATKINS -DIEET
Het Atkins-dieet is het bekendste voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. Mensen die dit dieet volgen, eten veel vet en eiwit en weinig koolhydraten. Het Atkins-dieet levert gewichtsverlies op, omdat de voeding in totaal minder calorieën bevat. Uiteindelijk gaat het erom de gezondheidswinst die dit oplevert vast te houden met een gezond, gevarieerd en volwaardig eetpatroon. Diabetes-patiënten […]
ATTELET
Spies of spiesje, ook wel sierspies.
AU BLANC
Bereid in een courtbouillon.
AU BLEU
Naturel bereid (letterlijk;ongerept)
AU FOUR
Bereid in de oven of aan het spit
AU GRAS
Bereid met toegevoegde vetstof.
