Bedekken met gesponnen suiker.
VRIESDROGEN, WAT IS DAT EIGENLIJK
Vriesdrogen is een manier om voedsel te conserveren. Tijdens dit proces wordt water uit het voedsel verwijderd terwijl het bevroren blijft, via een proces dat sublimatie heet. Tijdens het vriesdroogproces wordt het ingevroren voedsel afgekoeld tot een temperatuur van ongeveer -30°C. Vervolgens wordt het op een schaal geplaatst in een gekoelde vacuüm ruimte, waar voorzichtig […]
VULSTOFFEN
Die worden soms in tabletten gebuikt. Daar zit dan maar een paar milligram actieve stof in. De vulstof geeft de tablet volume. Het zit bijvoorbeeld in voedingssupplementen.
Waar komt de kamado vandaan
De Kamado BBQ heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. Het is gebaseerd op een traditionele Japanse kleioven genaamd de “kamado”, wat in het Japans “fornuis” of “kachel” betekent. De oorsprong van de kamado gaat terug tot het oude China, waar klei-ovens al meer dan 3.000 jaar geleden werden gebruikt. Deze klei-ovens […]
WAAR KOMT DE NAAM CAPPUCCINO VANDAAN?
De Franse geperste koffie, latte macchiato, espresso en cappuccino. Het zijn allemaal geweldige manieren om cafeïne tot je te nemen in de ochtend. Veel van de meest populaire koffiesoorten komen uit Italië.
WADDENGOUD
Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De diensten bieden een unieke ervaring van de Wadden, waarbij een aantal van deze diensten ook producten uit de Waddenregio serveren.
WALDORFSALADE, WAAROM HEET DAT ZO?
Newe York in deze stad stond een majestueus gebouw, het eerste Waldorf Hotel genaamd, waar de lucht altijd vervuld was van de geur van heerlijk eten.. Het opende zijn deuren op 14 maart 1893, met een groots benefietconcert ter ere van het St.-Mary’s kinderziekenhuis. Het evenement was een groot succes en haalde uiteraard de krantenkoppen, […]
WALNOTEN
Walnoten zijn gezond! Ze zitten boordevol vitamines en onverzadigde vetten en leveren ijzer. Walnoten zijn volwaardige vleesvervanger, mede daarom worden steeds vaker walnoten in (vegetarische) gerechten gebruikt, zowel voor de smaak als voor de gezondheid. Walnoten zijn de koningen onder de noten. Niet alleen vanwege hun mooie uiterlijk maar ook omdat ze waarschijnlijk het meest […]
Wat is het verschil tussen vegetariërs en veganisten
Het belangrijkste verschil tussen groenten en veganisten ligt in de reikwijdte van plantaardige producten die ze vermijden in hun dieet en levensstijl. Hier zijn de basisverschillen: Vegetariërs: Vegetariërs vermijden vlees van dieren, wat betekent dat ze geen rundvlees, varkensvlees, gevogelte, vis, schaaldieren en andere soorten vlees consumenten. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en keuzes kunnen […]
WAT, WAAR EN WANNEER WORDT (WERD)DIT GEGETEN.
Dit artikel is een verzameling van allerlei gerechten die verbonden zijn met een bepaalde dag. Heeft u nog gerechten die altijd op een specifieke dag gegeten worden? Mail ze dan naar info@gastropedia.nl! Nieuwjaarsdag Stamppot van de eerste snijbonen, ui ‘t zout met witte bonen en worst. Groningen, Overijssel. Zuurkool met aardappel in de oliebollenpot klaargemaakt, zodat […]
WATERLAND
De onafhankelijke Stichting Keurmerk Waterland bepaalt en controleert de strenge eisen waaraan de veehouders moeten voldoen om aan Waterlant’s Weelde deel te kunnen nemen. Dit houdt onder andere in dat het rund-, kalfs-, en lamsvlees uit het Noord-Hollandse Waterland afkomstig moet zijn en onderhevig is aan strikte productie- en slachtmethoden.
WBQA Fire, Food, Friendship and Fun
WBQA staat voor World Barbecue Association; een internationale barbecue organisatie die wereldwijd actief is en waarbij culinair barbecuegenot, informatieverstrekking en vriendschap centraal staat (Fire, Food, Friendship and Fun). WBQA-NL, de Nederlandse divisie, is een organisatie die opgericht is op 30 april 2014 en zetelt in Son en Breugel. Het huidige bestuur bestaat uit: President & […]