Aal, Paling, Europese, (Anguilla anguilla) heeft een maximale lengte 1,2 m. Grote exemplaren zijn vrouwtjes; mannetjes worden niet langer dan c.a. 50 cm. Europese paling wordt geboren in Atlantische Oceaan. Omdat de voorplanting nog nooit is waargenomen weten we de exacte plaats van voortplanting niet. We nemen aan dat dit gebeurd in de Sargassozee ten […]
Paling in Holland
Palingproducten met het keurmerk van het Eel Stewardship Fund® (ESF) zijn geproduceerd van een volledig herleidbare bron en dragen bij het behoud van de palingpopulatie. Door middel van het ESF worden verschillende projecten ondersteund, zoals het uitzetten van jonge palingen in doelgericht ondernemen, wetenschappelijk onderzoek naar het herstel van de palingstand en het helpen van volwassen palingen bij hun trek naar de zee. Het blauwe ESF-logo, dat inmiddels op de meeste palingproducten te vinden is, staat garant voor duurzame en verantwoorde grondstoffen. Consumenten kiezen voor producten met dit keurmerk, dragen bij het tegengaan van illegale handel en stroperij, en ondersteunen het behoud van de paling.
Op deze pagina, vindt u recepten vinden met paling. Video’s met en over paling. Nieuws over paling. Kennis over paling.
Hierbij de vier Paling Patrons die Nederland rijk is.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »
Aardappel Rösti met gerookte paling en kaviaar
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Bavette-Paling-Café Visser
In de keuken van het Leidse Café Visscher maakt chefkok Arie Visser een uitgebreid item op de kaart van het restaurant: tartaar van bavette met paling en (optioneel) kaviaar.
BBQ PALING – KRUIDEN – BAKKEN – LAKKEN – ETEN
Het Dutch BBQ Team gebruikte alleen paling met het ESF® logo van Dupan en geschikt voor een verantwoord paling product.
BBQ-Paling-Teriyakisaus
Captain van het Dutch BBQ Team Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een gerecht met verse paling van de barbecue met krielaardappel, zeekraal, asperges en teriyakisaus.
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Dupan
In Nederland zet Stichting DUPAN zich met het paling-fonds actief in om de palingstand versneld en op duurzame wijze binnen te herstellen. Daarnaast worden duurzame beheersmaatregelen bepleit en zorgt zij dat duurzame en diervriendelijke vangst-, en verwerkingsmethoden voor paling ingevoerd of verder ontwikkeld worden. Problemen bij de migratie zijn in Nederland en in andere (Europese) […]
Gebakken & gerookte paling van Erik van Loo**
In de keuken van zijn tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam onmogelijk Erik van Loo een origineel gerecht van gerookte en gebakken paling, gecombineerd met spinazie, koolrabi, en een frisse citroencrème. Ontdek regelmatig nieuwe culinaire video’ op gastropedia.tv
GELAKTE PALING VAN DE BBQ
Verse paling bereidt op de Grill Guru Kamado BBQ door Dutch BBQ Team cooker Arjan Buwalda.
De paling wordt afgelakt met een Teriyaki saus. Daarbij wordt een combinatie van verse roerbak groenten en Japanse mie geserveerd.
Gerookte paling & aardappel van Stefan van Sprang**
Stefan van Sprang, patron cuisinier van het tweesterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen, creëert een innovatief gerecht van dubbel gerookte paling. Hierbij wordt de gerookte paling geserveerd met aardappelen in verschillende texturen en bij het opdienen nogmaals licht gerookt, wat een extra dimensie aan de smaakbeleving toevoegt.
Gerookte paling met natuurlijk het ESF-label op een broodje.
Paling producten met het paling fonds merk ESF die uit herleidbare bronnen komen en bijdragen aan het Eel Stewardship Fund. Ze zijn herkenbaar aan het blauwe logo met de letters ESF. Dit logo staat inmiddels op steeds meer palingproducten in diverse landen in Europa. Hiermee kan de consument een bewuste keuze maken.
Gerookte paling met verse pasta en kruiden/roomsaus
Frans Bon, Chef van Apollo/Solina, bereidt een gerecht van verse pasta met paling en kruiden/roomsaus Ontdek elke week nieuwe culinaire video’s op gastropedia.tv
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende »