menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Old Dutch
Home » Bediening » Pagina 2
  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 30
  • Volgende »

AFREKENEN DUURT TE LANG

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Het kan voorkomen dat gasten (te) lang moeten wachten voordat de ober, nadat hij het schaaltje met de betaalde rekening heeft meegenomen, terugkomt om de zaak af te wikkelen. In dat geval kan de gast even naar de betreffende ober toelopen om hem op de vertraging te attenderen.

AFREKENEN OP SCHAALTJE

Geplaatst op: 27 oktober 2015

De ober zal de rekening vaak opgevouwen op een schaaltje presenteren. De gast kan de rekening rustig nakijken zonder dat dit wantrouwig overkomt: vergissen is immers menselijk.

AFRUIMEN

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Na elk gerecht moet het gebruikte bord en alles wat daarbij hoort worden afgeruimd. Daarbij wordt links van de gastvrouw begonnen.

AFRUIMEN

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Regels voor het afruimen (débarrasseren): wat recht vóór en rechts van de gast staat met de rechterhand langs rechts weghalen; wat links staat met de rechterhand langs links weghalen. Nooit met de hand vóór de gast langs reiken. Niet teveel stapelen; glazen met behulp van een dienblad afruimen.

AFSCHEID

Geplaatst op: 27 oktober 2015

De laatste indruk die de gasten krijgen. Begeleid ze naar de garderobe, help ze met hun jassen en wens ze een prettige dag of avond en goede reis.

AFWIJKENDE VOEDING

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Hindoeïstisch: Geen kalfs- en rundvlees (heilige dieren); soms geen vlees, vis en eieren. Islamitisch: Geen varkensvlees (veel worstsoorten, ham); geen vlees van vleesetende dieren of van dieren die niet door slacht of jacht zijn gedood. Geen alcohol. Joods (streng kosjer): Alleen producten die onder rabbinaal toezicht zijn bereid. (Aangepast kosjer): Vermijdt in gerechten het samengaan […]

AFZETRUIMTE

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Handig om bij een groot aantal gasten tijdens het débarasseren (afruimen) niet telkens de afstand naar de afwaskeuken te hoeven afleggen. Plaats als afzetruimte enige tafels uit het zicht van de gasten.

ALCOHOLGEBRUIK

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Als alcoholische dranken voorafgaand aan de maaltijd te scheutig worden geschonken, remt dat de eetlust en verdooft de smaak. De gastheer doet er goed aan aan te sturen op een gematigd alcoholgebruik

ALCOHOLVRIJE COCKTAILS

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Vaak samengesteld op basis van vruchtensappen. Serveren in een mooi glas, met een schijfje tropisch fruit en andere cocktailattributen

ALLERGIEËN

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Restaurants krijgen steeds vaker te maken met gasten die allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Daarom verdient het aanbeveling vervangende gerechten en dranken achter de hand te houden. Ook is het een goede gewoonte vooraf te informeren of er in het gezelschap mensen zijn met een allergie.

ANIJSDRANKEN

Geplaatst op: 27 oktober 2015

(Ouzo, Pernod, Pastis, Ricard) Serveren in een speciaal glas of longdrinkglas, op een passend schoteltje en met lepeltje of stirr (roerstokje). Serveren met een kannetje water.

APERITIEF

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Feestelijke aanloop naar de maaltijd. Mag niet teveel tijd in beslag nemen, omdat anders de keuken moet wachten. In plaats van een aperitief kan trouwens ook meteen een wijn worden besteld die past bij het hoofdgerecht.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 30
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact