menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Dranken » Glossarium bar » Barmaterialen en gereedschappen » Pagina 2

Barmaterialen en gereedschappen

De ‘roaring twenties’ van de 20ste eeuw hebben gezorgd voor een groot aanbod van hulpmiddelen die gebruikt worden in bars, buffetten, cocktailbars, hotels, vakantieverblijven  en cruises chepen. Terwijl er in Europa tot in de jaren zeventig werd genoten van een glas (zoete) wijn, gedistilleerd, likeur en cognac, dronk men in de Verenigde Staten gemengde dranken of  cocktails die soms wel uit 5 tot 7 verschillende dranken bestonden. De bereiding van deze dranken gaat gepaard met veel show. Vaak zijn ze rijk gegarneerd en aangekleed met o.a. fruit en suikerranden. Deze samengestelde dranken vergen niet alleen veel vakmanschap, smaak en fantasie, maar ook hulpmiddelen zoals maatbeker en ijspriem.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

DRUPPELFLES

Geplaatst op: 10 november 2015

Dashbottle.

FLESSENAFSLUITERS

Geplaatst op: 10 november 2015

In metaal uitgevoerde houdertjes die passen over de flessenhals van in de bar veelvuldig gebruikte vloeistoffen zoals sappen en siropen. De bartender kan met één beweging de afsluiter van de fles verwijderen en heeft zodoende de andere hand vrij voor andere handelingen.

HANDGEMAAKTE LEREN ONDERZETTERS

Geplaatst op: 2 november 2018

leren onderzetter, met je eigen naam erop. gastropedia

Deze leren onderzetters worden met de hand gesneden uit extra geolied, volnerf buffelleer. Hierdoor zijn ze gemakkelijk met een vochtige doek te reinigen. Lederen onderzetters geven een chique uitstraling aan je tafel. Ze passen goed in een landelijk interieur. Ideaal voor hotels of restaurants, maar uiteraard ook voor gebruik in huis. LEREN ONDERZETTERS MET GRATIS […]

HANDPERS

Geplaatst op: 10 november 2015

Citruspers.

HAWTHORNE-STRAINER

Geplaatst op: 10 november 2015

Een type > strainer dat genoemd is naar de uitvinder en altijd in zilver is uitgevoerd. Het opvallendst aan het type is dat de zeefgaatjes de naam ‘Hawthorne’ vormen. Verder ontbreken bij de Hawthorne-strainer ontbreken de klemhaakjes, zodat het werken ermee enige oefening vergt.

ICE PICK

Geplaatst op: 10 november 2015

Een ijspriem of -prikker met zes tanden om aaneengevroren ijsblokjes los te steken.

IJSCRUSHER

Geplaatst op: 10 november 2015

Apparaat voor het efficiënt maken van fijngemalen ijs.

IJSEMMER

Geplaatst op: 10 november 2015

In diverse uitvoeringen en van glas, metaal of plastic. De dubbelwandige, geïsoleerde uitvoering is voor haar doel (het koelhouden van drank) het geschiktst.

IJSSCHEPJE OF IJSTANG

Geplaatst op: 10 november 2015

Instrument voor het verdelen van ijsblokjes. Sommige uitvoeringen hebben een groot aantal gaatjes, zodat het aanhangend smeltwater snel kan weglopen.

JIGGER

Geplaatst op: 10 november 2015

Tweezijdig cilindervormig maatbekertje van zilver, metaal of plastic. In het algemeen is de inhoudsmaat af te lezen op de binnenzijde van de cilinder.

KARAF

Geplaatst op: 2 november 2015

Sierlijke (kristallen) fles voor wijn, met wijde buik en smalle hals. Het glas moet helder en liefst onbewerkt zijn, om de kleur van de wijn te laten zien. Voor de barkeerpers: Glazen schenkfles voor het uitschenken van (verse) vruchtensappen

KROONKURKLICHTER

Geplaatst op: 10 november 2015

Kroonkurklichters zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en van uiteenlopende materialen, van kunststof tot metaal.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact