Een essentieel barattribuut dat in het Nederlands het beste kan worden omschreven als ‘barzeef’. Het is een ronde, metalen plaat (doorgaans van zilver, maar ook wel van roestvrij staal) met talloze kleine, ronde openingen. De strainer kan zowel in combinatie met de Boston shaker als samen met het mengglas worden gebruikt. De eigenlijke functie van […]
Barmaterialen en gereedschappen
De ‘roaring twenties’ van de 20ste eeuw hebben gezorgd voor een groot aanbod van hulpmiddelen die gebruikt worden in bars, buffetten, cocktailbars, hotels, vakantieverblijven en cruises chepen. Terwijl er in Europa tot in de jaren zeventig werd genoten van een glas (zoete) wijn, gedistilleerd, likeur en cognac, dronk men in de Verenigde Staten gemengde dranken of cocktails die soms wel uit 5 tot 7 verschillende dranken bestonden. De bereiding van deze dranken gaat gepaard met veel show. Vaak zijn ze rijk gegarneerd en aangekleed met o.a. fruit en suikerranden. Deze samengestelde dranken vergen niet alleen veel vakmanschap, smaak en fantasie, maar ook hulpmiddelen zoals maatbeker en ijspriem.
UITSTEKER
Metalen vormpje om uit citrusschillen (of de schil van ander fruit) allerlei figuurtjes te drukken.
VAPORISATOR
Verstuifflesje om drank te verstuiven op een garnering (spray). Hiermee kan de geurindruk van een garnering worden geïntensiveerd.
ZOUTMOLEN
Molen voor het malen van grof (zee)zout.