Vakterm voor het rechtstreeks in het glas bereiden van cocktails en longdrinks, dus zonder hulp van shaker, mengglas of blender.
Glossarium bar
BUILDEN
De simpelste manier om dranken met elkaar te mengen heet builden. Een build wordt gemaakt door de ingrediënten direct in het glas te mixen.
CAIPIRINHA
Cachaça, limoen, poedersuiker (build)
CANNELEERMESJE
Een apparaatje om snel en doeltreffend spiraalvormige schillen van citrusvruchten te maken.
CAPE CODDER
Wodka, cranberry juice (build)
CARIBBEAN SUNSET
Gin, blue curaçao, crème de bananes, citroensap, room (shake)
CARUSO
Gin, groene crème de menthe, droge vermout (shake)
CHAMPAGNE COCKTAIL
Cognac, champagne, Angostura bitters, suikerklontje (build) champagnecoupe.
CHI CHI
Wodka, coconut cream, ananassap (blend).
CHILL
Engelse term voor ‘frapperen’: het met ijs koelen van glaswerk of andere materialen.
CHOCOLA
Chocola wordt toegepast als garnering van After Dinner Cocktails, meestal als daarin ook slagroom is verwerkt. Chocola kan op de cocktail worden geraspt, of worden verwerkt in de vorm van chocoladekrullen of -vlokken.
CHOCOLATE ORANGE FRAPPÉ
Galliano, theelepel witte crème de cacao, sinaasappelsap (stir)