Cognac, witte crème de menthe (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
STRAWBERRY SHORTCAKE
Aardbeienlikeur, Malibu, witte crème de cacao, room (shake)
STUPID CUPID
Wodka, mandarijnenlikeur, Parfait amour, citroensap, sinaasappelsap (shake)
SUN DANCE
Gin, Cointreau, anisette, witte crème de menthe, room (shake)
TAHITIAN TWILIGHT
Crème de cassis, advocaat, room, aardbeien (blend)
TANGARINE DREAM
Gin, apricot brandy, Galliano, sinaasappelsap, dash grenadine (shake)
TENDERNESS
Perziklikeur, amaretto, rode druivensap, champagne brut (build)
TEQUILA SUNRISE
Tequila, sinaasappelsap, grenadine (build)
TOM COLLINS
Gin, citroensap, suikersiroop, sodawater (build)
TWENNY
Wodka, Cointreau, Kahlúa, dash apricot brandy (shake)
VELVET HAMMER
Cointreau, Kahlúa, room (shake)
VIKING
Bénédictine, droge vermout, citroensap, poedersuiker (shake)