Wodka, droge vermout, olijf (stir)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
WARD EIGHT
Amerikaanse (bourbon) whiskey, citroensap, sinaasappelsap, grenadine (shake)
WHISKEY SOUR
Amerikaanse (bourbon) whiskey, citroensap.
WHITE LADY
Gin, triple sec, citroensap (shake)
WHITE RUSSIAN
Wodka, Kahlúa, room (shake)
WHITE SPIDER
Witte crème de menthe, wodka (build)
WILD ORCHARD
Advocaat, witte crème de cacao, aardbeiensiroop, sinaasappelsap, room (blend)
WILD STRAWBERRY
Witte crème de cacao, aardbeienlikeur, Galliano, sinaasappelsap, coconut cream (blend)
XYZ Gold rum, Cointreau, citroensap (shake)
Gold rum, Cointreau, citroensap (shake)
YELLOW BIRD
Witte rum, triple sec, Galliano, limoensap (shake)
YELLOW SEA
Wodka, witte rum, Galliano, maraschino, suikersiroop, limoensap (shake)
ZAGOSKIN
Perziklikeur, sloe gin, ananassap, guavesap, lycheesiroop (blend)