Droge sherry, droge vermout, orange bitters (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
BELLINI
Perziknectar, champagne (build)
BENTLEY
Calvados, Dubonnet (shake)
BETWEEN THE SHEETS
Cognac, witte rum, triple sec, citroensap (shake)
BITTER BLUE
Gin, blue curaçao, bitter lemon (build)
BLACK RUSSIAN
Wodka, Kahlúa (shake)
BLACK VELVET
Guinness Stout, champagne (build)
BLOODY MARY DE GESCHIEDENIS
De geschiedenis van de Bloody Mary Heb je ooit gehoord van een drankje genaamd ‘Red Snapper’? Er bestaat een goede kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Toch heb je dit drankje waarschijnlijk weleens geproefd, namelijk als een ‘Bloody Mary’. De cocktail gemaakt van tomatensap en wodka verscheen voor het eerst op een […]
BLUE FLAMINGO
Wodka, blue curaçao, Parfait amour, abrikozensiroop, grapefruitsap (shake)
BLUE HAWAII
Witte rum, blue curaçao, kokoslikeur, ananassap (shake)
BLUE LADY
Gin, blue curaçao, citroensap (shake)
BLUE LAGOON
Wodka, blue curaçao, updrank (build)