Tequila, blue curaçao, limoensap, zoutrandje op het glas (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
BOBBY BURNS
Schotse whisky, rode vermout, dash Bénédictine (stir)
BOSSA NOVA
Witte rum, Galliano, apricot brandy, ananassap, citroensap (shake)
BOSTON CLUB COCKTAIL
Gin, witte port, frambozensiroop, dash citroensap (shake)
BRANDY ALEXANDER
Cognac, bruine crème de cacao, room (shake)
BRANDY CRUSTA
Brandy, citroensap, suikerwater, dash maraschino, dash Angostura bitters (shake) wijnglas/ballon,
BRONX
Gin, rode vermout, droge vermout, sinaasappelsap (shake)
BROOKLYN BOMBER
Tequila, Galliano, cherry brandy, triple sec, citroensap (shake)
BUCK’S FIZZ
Champagne, sinaasappelsap (build)
CAIPIRINHA
Cachaça, limoen, poedersuiker (build)
CAPE CODDER
Wodka, cranberry juice (build)
CARIBBEAN SUNSET
Gin, blue curaçao, crème de bananes, citroensap, room (shake)