Gin, groene crème de menthe, droge vermout (shake)
Recepten
In de vele Grand Hotels en casino’s in de Verenigde Staten en het Cuba van voor 1959 ligt de oorsprong van de receptuur van cocktails en samengestelde dranken. Iedere (hotel)bar en elk casino probeerde zich te onderscheiden met de fantasierijkste cocktails en samengestelde dranken en de mooiste, exotische namen ervoor. Doel ervan was het uitgaanspubliek te binden. Niet alleen de ambiance, de showballetten en -orkesten bepaalden immers de keuze van de uitgaansgelegenheid, ook het showelement van de barkeeper speelde een grote rol in het entertainment. Drankjes worden soms alleen geroerd (stir) of door elkaar geschud (shake) maar ook wel gestapeld in allerlei kleuren en smaken (build). De ingrediënten kunnen variëren van vruchtensappen, vruchtenpuree, siropen, likeuren en gedistilleerd tot bouillon, room en melk. De tekeningen verwijzen u naar het juiste gereedschap en glas.
CHAMPAGNE COCKTAIL
Cognac, champagne, Angostura bitters, suikerklontje (build) champagnecoupe.
CHI CHI
Wodka, coconut cream, ananassap (blend).
CHOCOLATE ORANGE FRAPPÉ
Galliano, theelepel witte crème de cacao, sinaasappelsap (stir)
COSMOPOLITAN
Wodka, Cointreau, cranberry juice, limoensap (shake)
CUBA LIBRE
Witte rum, coladrank, schijf citroen (build)
DAIQUIRI
Witte rum, limoensap, suikersiroop (shake)
DIAMONDARINE
Mandarine Napoléon, Southern Comfort, witte port, perziksiroop, mandarijnensap (shake)
DRY MARTINI
Gin, droge vermout, olijf (stir)
DUSTY’S DREAM
Wodka, meloenlikeur, Galliano, room (shake)
EL DIABLO
Tequila, crème de cassis, lime juice, ginger ale (build)
ELECTRIC MARTINI
Gin, droge vermout, kirsch, eau-de-vie de framboise (stir)