Zwarte thee met een fris, energiek aftreksel.
ZWAAR BIER
Zwaar bier wordt over het algemeen bier genoemd met een hoog alcoholgehalte en veel body. Theoretisch gezien zijn dit bieren met een stamwortgehalte van 11°Plato of hoger; Categorie I en S.
ZWARTE THEE
Zwarte thee ontstaat uit een bewerkingsgang met als belangrijkste fasen verflensen, rollen, fermenteren en vuren (drogen). De blaadjes worden daardoor zwart en krijgen hun herkenbare theegeur.
ZWETSCHGENWASSER
Droog en kleurloos distillaat van kwetsen, de kleine blauwe pruimen uit het Zwarte Woud.
ZWICKELBIER
Een ongefilterd bier zonder de markante eigenschappen van > kelderbier.
ZWIKKEL
Soort monsterkraantje op een biertank.
MIST
Een niet-zoete versie van een > Frappé. De basisdrank is een distillaat i.p.v. een likeur. Tequila Mist: Old Fashioned glas vullen met crushed ijs, tequila en een citroenschilletje. Informatie over MIXOLOGIE