Cassaveachtige wortel; vers, gedroogd en ingeblikt in de handel.
- Gestoomde Dim Sum
OESTERSAUS (ho-yau).
Dikke, bruine en enigszins zoete saus van oesters, sojasaus en zout.
PAK SOI/PAK CHOY (pak-choi).
Als > bok choy, maar groter.
PEKINGEEND (peking-ap).
Tamme eend, traditioneel ‘gelakt’ en gebraden geserveerd.
POMPOEN (kan-kwa).
Vrucht die in allerlei variëteiten als groente wordt gebruikt.
PRUIMENSAUS (suen-mui-cheun).
Roodbruine saus met pittig-zoete smaak, gemaakt van pruimen, abrikozen, peper, azijn en suiker.
RIJSTNOEDELS.
Dunne, enigszins transparante noedels van rijstmeel. Om (brede) rijstnoedels te maken wordt rijstmeel (dat is fijngemalen rijst) vermengd met water tot een slurrie. Die slurrie wordt in een dun laagje gaar gestoomd en daarna in allerlei diktes gesneden (filmpje). Verse rijstnoedels zijn heerlijk zacht en glibberig, maar in het Westen kennen we ze eigenlijk voornamelijk gedroogd, […]
RODE AZIJN (hung-cho).
Kruidige azijn van gierst.
RODE-BONENPASTA (nam-yue).
Dikke zoete pasta van rode sojabonen.
SESAMOLIE (ma-yau).
Sterk geurende en smakende olie, geperst uit geroosterd sesamzaad.
SESAMZAAD (ji-ma).
Kleine en platte witte of zwarte zaadjes met een nootachtige smaak.
SHAOXINGWIJN (siu-hing-jau).
Alcoholhoudende drank, verkregen door fermentatie van kleefrijst en gist. Wordt gebruikt om mee te koken.
