Specerijenmengsel; een soort kerriepoeder met veel gemalen komijn en kardamon.
GEMBERWORTEL
Fris- en scherpsmakende wortelsoort die als specerij wordt gebruikt, zowel afzonderlijk als in kruidenmengsels en -pasta’s.
GHEE
Indiase geklaarde boter.
GHOST
Vlees.
GROENE SPAANSE PEPER
Wordt gebruikt in verschillende groottes; hoe kleiner de peul hoe pittiger.
GULAB
Rozenblaadjes.
HALDI
Geelwortel. Kleurt kerriepoeders geel; heeft een duidelijke, houtachtige smaak. In de Indonesische keuken bekend als koenjit of kunir.
HARI MIRCH
Groene Spaansepepersoort. Wordt gebruikt in verschillende groottes; hoe kleiner de peul hoe pittiger.
HEENG
Harsachtige stof, gebruikt als uivervanger.
IMLI
De donkerbruine peulen van de tamarindeboom. Ook bekend als tamarinde en in de Indonesische keuken als asem. Geeft aan gerechten een zure smaak.
JAIPHAL
Donkerbruine vrucht van de muskaatboom, met een geheel eigen, enigszins zoetige smaak.
JAVITRI
Oranje zaadhuid van de muskaatnoot, vaak ook als poeder verwerkt. Ook Foelie genoemd.
