Mungboontjes.
MOSTERDZAAD
Zwarte zaadjes van de mosterdplant, in hun geheel of in poedervorm gebruikt.
MURG
Kip.
NAN OF NAAN
Traditioneel plat Indiaas brood.
NARIAL
Kokos.
PAI
Mosterdzaad.
PANEER
Indiase kaas.
PANEER OF PANIR (Indiase kaas)
Paneer is een superjonge, verse kaas uit de Indiase en aanverwante keukens. Paneer wordt niet zoals “gewone” kaas gemaakt van melk met dierlijk stremsel maar van melk met citroensap of azijn. Daarom is deze kaas vegetarisch en heel makkelijk zelf thuis te maken. Paneer kun je net als halloumi bakken zonder dat het smelt. Het heeft […]
PAPADAMS
Platte broodachtige koeken, vaak verrijkt met specerijen en gegeten bij curries, dals en rijstmaaltijden.
PAPAVERZAAD
Witte zaadjes, gebruikt als bindmiddel en smaakmaker.
PAPRIKAPOEDER
Tot poeder vermalen gedroogde rode paprika’s.
PIAZ
Ui.
