Een soort munt met stevig blad.
PULAU
Rijstschotel.
RAITAS
Koude sauzen op basis van opgeklopte yoghurt met groenten.
SAAG
Spinazie.
SAFFRAAN
Saffraan is afkomstig van de gedroogde en soms tot poeder vermalen oranjebruine stempels van een gele bloem (Crocus sativus) die verwant is aan onze crocus en daar uiterlijk ook op lijkt. Er zijn 200 stempels nodig om 1 g saffraan te maken. Mede omdat de stampers alleen met de hand kunnen worden geoogst is saffraan […]
SAUNF
Lichtgroene zaden met een zachte, niet overheersende anijsachtige smaak en geur.
SHRIKAND
Dessert van uitgelekte yoghurt.
SOOAA
Dille; zowel de stengel van de plant als de topjes worden veel toegepast bij groentebereidingen.
TAMARINDE
Donkerbruine peulen van de tamarindeboom. Geven aan gerechten een zure smaak.
TANDOORI
Gerecht bereid in de tandoori-oven (een klei-oven).
TIKKA
Stukjes gekruide kip.
TJOKHA
Groentesalade, vaak als bijgerecht geserveerd.