Zoetzure groenten.
ATJAR CAMPUR
Atjar campur is normaal voor Nederlanders om te eten bij een Indonesische maatijd. In Indonesië zeggen ze acar. Acar wordt van komkommers (acar ketimun) gemaakt. In de Indonesische keuken gebruikt men acar bij soto betawi, loempia semarang, bami goreng, nasi goreng. Bij acar maken gebruikt je suiker, azijn, zout en sjalotten.
AWUG-AWUG
Gerecht van kleefrijstmeel.
AYAM
Kip.
BABI
Varken.
BABI GULUNG
Varkensgerecht (Balinees, varken aan het spit).
BAJIGUR
Drank van koffie, kokosmelk en suiker.
BAKWAN
In olie gebakken versnapering.
BAMBOE
Reboeng.
BAMBOESPRUITEN (shoots).
Veelal gesneden in blik verkrijgbaar.
BAWANG
Ui/knoflook. Bawangs zijn er in de Indonesische gerechten in twee soorten, bawang merah (rode ui; mag worden vervangen door de witte) en bawang putih (knoflook).
BEBEK BETUTU
Geroosterde eend (Balinees gerecht) in bananenblad.