Kleefrijstpudding.
TAUGÉ
Kiemplantje van de mungboon.
TEMPE
Platte koeken van sojabonen. Aan het samengeperste sojabonenmengsel is een schimmel toegevoegd die het geheel lichter verteerbaar maakt.
TERASI, TRASI, TRASSI, TRASSIE
Trassi is een in de zon gefermenteerd mengsel van gemalen, kleine, rauwe garnaaltjes en zout dat daarna in handzame blokken wordt geperst. Het stinkt enorm, maar is onmisbaar in veel Indonesische gerechten. Gewoon even doorzetten want na bereiding merk je niks meer van die sterke vissmaak of geur en heeft je gerecht een heerlijke, authentiek […]
TONG-SENG
Saté van geitenhart.
TORAJA KEUKEN
De specialiteiten van Tana Toraja zijn de pa’piong, in bamboe bereide gerechten. Dit zijn kip- of varkensschotels waarvan gemalen kokosnoot een belangrijk ingrediënt is. Pa’piongs zijn meestal sterk gekruid, dus vraag om een milde uitvoering als je hier niet tegen kunt. Ze worden meestal met zwarte rijst, sambal en gekookt varenblad (paku) gegeten. Belut masapi […]
TUAK
Palmwijn.
TUMISAN
Groentegerecht (roerbakken).
URAP
Groenten met geraspte kokos.
WAJIK
Zeer zoete kleefrijstkoek.