Groene thee/ boekweitnoedels.
TSJOE-TORO
Vet tonijnvlees.
TSOE-ME
Dikke vissaus.
TSOEKEMONO
Zoetzuur van groenten.
TSUKEMONO
Ingelegde groenten.
UCHIWA
Een waaier.
UMEZU (Japanse pruimenazijn)
Umezu is het vocht dat wordt onttrokken uit zure, Japanse pruimpjes wanneer die in zout worden ingelegd om umeboshi te maken. De helderrode kleur komt van rood shiso blad (akajiso). Umezu is dus pruimensap, zout en shiso. Hoe te gebruiken? Umezu is geen echte azijn, het is een “bijproduct” van de productie van umeboshi maar wordt wel gebruikt als zoute, fruitige […]
UNAGI
Zoetwaterpaling.
UNI
Zee-egel.
URAMAKI
Sushi die zo is gerold, dat de rijst aan de buitenkant zit; ook wel inside out genoemd
WAKAME
Lange, krullende zeewiersoort.
WAKEGI
Lente- of bosuitjes.