Theeceremonie.
CHA Thee.
Thee.
CHIAI
Donker randvlees van een vis.
CHIRASHI
Chirashi bestaat uit sashimi en gehakte groenten verdeeld over een kom rijst. Het komt meestal als een vaste maaltijd, in prijsniveaus op basis van grootte en kwaliteit van de ingrediënten.
CHIRASHI ZUCHI EDO MAE
Sushi op rijst uit Tokio.
CHIRIMENJAKO
Chirimenjako: Klein, jong sardine, ook wel shirasu in Oost-Japan genoemd.
CHUKA WAKAME
Japanse zeewiersalade
DAIKON
1 Japanse radijs. 2. Grote Japanse witte radijs in de vorm van een wortel.
DASHI
Japanse basisbouillon van zeewier en bonitovlokken.
DASHI-NO-MOTO
Instant dashipoeder.
De Geschiedenis van Tempura
Tempura heeft zijn oorsprong in de 16e eeuw, tijdens de Muromachi-periode, toen Portugese katholieke missionarissen westerse kookmethoden introduceerden in Japan. Ze brachten de techniek mee om voedsel te bedekken met bloem en het vervolgens te frituren. Dit markeerde het begin van tempura in Japan. Tegelijkertijd arriveerde ook wijn in Japan via de handel met westerse […]
EBI
Garnaal of kreeft.
