In Nederland, China en Indonesië zijn we gewend dat glasnoedels dunne, een beetje doorzichtige noodles zijn, gemaakt van het zetmeel uit mungbonen. Maar feitelijk kunnen glasnoedels ook worden gemaakt van het zetmeel uit yam, (zoete) aardappel of bijvoorbeeld cassave en dik, breed of plat zijn. Van zetmeel wordt een slurrie gemaakt die wordt verwarmd tot een […]
Kimchi
Kimchi, een iconisch gerecht uit Korea, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het is een gefermenteerd gerecht gemaakt van groenten, meestal kool (Chinese kool of Napa-kool), en gekruid met verschillende ingrediënten zoals zout, knoflook, gember, pepers en andere kruiden. De oorsprong van kimchi dateert waarschijnlijk uit de prehistorische tijd in Korea. […]
KNOFLOOK (Allium sativum).
Knoflook (Allium sativum) behoort tot de uien familie, net als bieslook en prei. Het is een bolgewas en de bol (met daarin de knoflooktenen, die ieder omhuld zijn door dunne papierachtige vliesjes) is het onderdeel van de plant dat gebruikt wordt om te eten. Een sterke en karakteristieke geur en smaak heeft knoflook. Verse knoflook […]
KOKOSCRÉME
Kokoscrème kan gebruikt worden voor het bereiden van talrijke sauzen en het maken van kokosmelk. In de Aziatische keuken wordt kokoscrème niet alleen als vervanger voor melk gebruikt, maar ook als boter en ander vet. Ook geschikt om te gebruiken in soep, om deze minder scherp van smaak te maken. Natuurlijk kunt u deze kokoscrème […]