Kleine citrusvrucht met bijzondere geurige schil.
Oosterse keuken
De Oosterse keuken is zéér gevarieerd en verdeeld naar geografische ligging en klimaat. Ook cultuur en religie bepalen mede de samenstelling van de voeding in Verre Oosten. Als basisingrediënten gebruikt de Oosterse keuken vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, vlees en wild, waarvan alle delen gebruikt en verwerkt worden. Verder vormen groenten een groot deel van de maaltijd, aangevuld en op smaak gebracht met een keur aan verse kruiden en al dan niet gemengde specerijen. Deze hebben niet alleen een smaakfunctie maar ook een conserverende werking. De benodigde eiwitten in de voeding zijn afkomstig uit het assortiment vis , schaal- en schelpdieren, gevogelte, vlees en wild en eieren; de koolhydraten voornamelijk uit graanproducten, waaronder vooral rijst.
ZARU
Bamboezeef.
ZILVEROREN (shui-yi).
Witte gedroogde en bijna doorschijnende boomzwammetjes.
ZUIDELIJKE BONEN
Kleine ronde Thaise boontjes; bij ons zelden vers verkrijgbaar.
ZWARTE BONEN (dau-si).
Gedroogde en gefermenteerde zoute zwarte sojabonen.