Sojabonenpasta.
TAUGÉ
Spruiten van de mungboon; onmisbare in de Aziatische keuken.
THAI-SOI
Grote bieslooksoort, wordt met de knoppen verwerkt.
THAIS VARKENSVLEES
Het Thaise varkensvlees is steviger en smakelijker dan het ons bekende varkensvlees. Afkomstig van een kleiner ras dat zelf zijn voedsel zoekt.
TOD
Extra doorgebakken.
TOFU
Tahoe.
UIEN
Witte, bruine, rode en gele uien vormen een belangrijk ingrediënt in alle groenten- en saladeschotels.
VARKENSBUIKSPEK
Doorregen mager spek.
VARKENSHALS
In Thailand een gewilde vlees om te stoven of te roosteren.
VARKENSMAAG
Meestal verwerkt in stoom- of stoofgerechten met een Chinees karakter.
VIS
Na rijst het belangrijkste voedsel in Thailand. Men eet zowel zoet- als zoutwatervis.
VIS, INGELEGDE
Sterk ruikend en smakend ingrediënt, door de Thai het liefst gebakken en met rijst gegeten.