In Nederland, China en Indonesië zijn we gewend dat glasnoedels dunne, een beetje doorzichtige noodles zijn, gemaakt van het zetmeel uit mungbonen. Maar feitelijk kunnen glasnoedels ook worden gemaakt van het zetmeel uit yam, (zoete) aardappel of bijvoorbeeld cassave en dik, breed of plat zijn. Van zetmeel wordt een slurrie gemaakt die wordt verwarmd tot een […]
GOI
Salade.
GUNG
Gember.
HANH DUONG
Sjalotten.
HANH PHI
Gebakken sjalotjes.
HE
Knoflookbieslook.
HOI
Steranijs; wordt vooral bij langgesudderde (rundvlees) gerechten gebruikt.
HOT DIEU
Annattozaad hebben een milde smaak, rood, ornaje gekleurd. Wordt ook als kleurstof gebruik.
HU TIEU
Saigon soep.
HU TIEU UOT
Tapiocasnippers is een soort noedel gemaakt van tapiocameel en water weinig smaak.
KAU MUNONG
Waterspinazie; wordt meestal verkocht onder de naam Kankong.
KHO-QUA
Bittere komkommer, wordt in het Nederland ook wel sopropo genoemd is bij ons bekend uit de Surinaamse keuken.