LANG Zoete aardappel, ook wel bataat genoemd.
KHOAI MON
Taro is een zetmeelrijke groente; wordt vooral gebruik om stevigheid aan soepen en stoofvlees te geven.
KIM CHAM
Lelieknoppen; komt uit de Chinese keuken.
KOKOSCRÉME
Kokoscrème kan gebruikt worden voor het bereiden van talrijke sauzen en het maken van kokosmelk. In de Aziatische keuken wordt kokoscrème niet alleen als vervanger voor melk gebruikt, maar ook als boter en ander vet. Ook geschikt om te gebruiken in soep, om deze minder scherp van smaak te maken. Natuurlijk kunt u deze kokoscrème […]
LA CHANH Djeroek poeroet.
Taaie, citrusachtige blad van de kaffir limoenboom.
LA CHUOI
Bananenbladeren; worden om meestal gebruik om de stomer mee te bekleden en om eten in te pakken.
LA-LOTBLADEREN
Worden ook wel peperblad genoemd zijn erg voedzaam en worden vooral gebruik om voedsel in te pakken.
LAP XUONG
Hartige-zoete chinese harde worstjes worden over het algemeen gemaakt van varkensvlees en spek en een enkele keer van lever of rundvlees.
LOMBOKS
Ot.
MAM NEM
Ananas chilisaus.
MAM TOM
Garnalensaus.
MAN NEM
Ansjovissaus.