Gedroogde Lomboks
PHO
Noedelsoep
PHO BO
Hanoi soep.
PHO GA
Hanoi kippensoep.
RAU
Kruiden; worden hoofdzakelijk vers gebruikt.
RAU QUA
Basilicum.
RAU THOM
Munt.
RIJSTNOEDELS.
Dunne, enigszins transparante noedels van rijstmeel. Om (brede) rijstnoedels te maken wordt rijstmeel (dat is fijngemalen rijst) vermengd met water tot een slurrie. Die slurrie wordt in een dun laagje gaar gestoomd en daarna in allerlei diktes gesneden (filmpje). Verse rijstnoedels zijn heerlijk zacht en glibberig, maar in het Westen kennen we ze eigenlijk voornamelijk gedroogd, […]
RIJSTVELLEN
Om rijstvellen te maken wordt een slurrie van rijstmeel, zout en water (tegenwoordig vaak met tapioca zetmeel voor extra elasticiteit) superdun uitgesmeerd, gestoomd en daarna te drogen gelegd op een soort smalle brancards van grof gewoven bamboe. Vandaar het vaak fraaie ruitpatroon. Van deze rijstvellen maakt men zogenaamde “nems”, Vietnamese, koude loempia’s, ook wel lenterolletjes genoemd. […]
RUOU UOP
Gekruide wijn.
SA LACH DIA
Tafelsalade; een vast onderdeel van een Vietnamese maaltijd.
SOPROPO
Kho-qua.