Eieren in het zuur.
ADJOEMAPEPER
Een Adjoemapeper lijkt op een Madame Jeanette. Hij is lampionvormig en groeit in de kleuren rood, groen, geel en oranje.
ADRAK
Frisse, scherpsmakende wortelsoort die als specerij wordt gebruikt, zowel afzonderlijk als in kruidenmengsels en -pasta’s.
AEGEMONO
Gefrituurde gerechten.
AGABI
Abaloneschelp.
AGE
Gefrituurde tofoe.
AINAME
Ainame: Forel
AJI
Aji: Horsmakreel.
AJI-NO MOTO
Japanse naam voor de smaakversterker MSG, beter bekend als ve-tsin.
AJI-NO-MOTO
Aji-no-moto is een smaakversterker van Japanse oorsprong, vergelijkbaar met het Chinese vetsin.
AJO BLANCO
Ajo blanco is een koude soep van witbrood, amandelen, knoflook, pitloze witte druiven, olijfolie en sherryazijn.
AJOWAN
Scherp smakende zaden, gebruikt in groentegerechten en deegwaren; wordt ook wel ajwain genoemd.