Ajowan.
AKA MISO
Roodachtige miso.
AKA TÓGARASHI
Rode pepersaus
AKAGAI
Arkschelp(genus Arca).
AKAMI
Donker vlees uit het midden van een vis.
AL DENTE
Een Italiaanse uitdrukking aanduiding van de textuur van pasta, rijst en groenten net zo zacht of zacht op de buitenkant, maar nog stevig aan de beet binnen; de letterlijke vertaling is ‘aan de tand’.
Albanië
De Albanese keuken is duidelijk beïnvloed door de Turkse. In elke bakkerij vind je baklava of byrek, wat typisch Turkse lekkernijen zijn.
ALGERIJE
Net als in de buurlanden Marokko en Tunesië vormen grove griesmeel voor de couscous, aardappelen, rijst en brood de basis voor de hoofdmaaltijd. Een maaltijd kan beginnen met een salade van gegrilde aubergines en paprika’s met uien, olijfolie en zout of chorba, of met soep op basis van schapenvlees met onder meer linzen of kikkererwten. […]
ALOO
Aardappelen
ALOO ROTI
Aardappelbrood.
AMA
Zoet.
AMSAOI
De blaadjes van de Aziatische mosterdplant. Te gebruiken als spinazie, maar heeft een sterkere smaak.
