Amsoy is een bladgroente die op andijvie lijkt.
ANAGO
Zeepaling of congeraal (Conger conger).
ANKO
Anko: Zeeduivel
ANSJOVIS
Veelal vers, gezouten en ook wel gedroogd gebruikt als smaakmaker in bouillons en vissaus.
ANTIPASTO
Een antipasto (meervoud: antipasti) heeft net als de Spaanse tapas zijn klassiekers Het is een traditioneel Italiaans aperitiefhapje dat voor het avondmaal geserveerd wordt. Het is een lichte schotel dat voor de maaltijd geserveerd. Prosciutto, Serranoham, amandelen, mozzerella in plakjes of olijven zijn de meest gangbare hapjes wat geserveerd wordt. Je kan het serveren als […]
AO-NORI
Gesnipperde nori.
AONORIKO
Groene zeekraal in poedervorm.
AOYAGI
Ronde platschelp.
ARBORIO RIJST
Arborio rijst is de meest beschikbare verscheidenheid aan Italiaanse superfino rijst, gebruikt om risotto (de andere typen zijn carnaroli en vialone nano) te maken.Allen hebben mollige korrels en een groot deel van amylopectine. Een soort van kleverige zetmeel dat verantwoordelijk is voor het handelsmerk romige textuur van risotto. De klassieke risotto rijst uit de Noord-Italiaanse […]
ARGENTINIË
De Argentijnse keuken is een mengelmoes van nationaliteiten en culturen. Vooral Spaanse, Franse en Italiaanse immigranten hebben hun bijdrage geleverd aan het culinair erfgoed. Die recht-voor-de-raap-keuken is vooral bekend om haar rundvlees. Met een vleesconsumptie van zo’n 120 kg per jaar horen de Argentijnen tot de grootste vleeseters ter wereld. Het vlees wordt over het […]
ARMENIË
De Armeense keuken is rijk aan verse producten en biedt ook vegetariërs een grote variatie. Eten is voor Armeniërs een belangrijk sociaal gebeuren en de maaltijd neemt meestal enige tijd in beslag. In de Armeense keuken vind je ook veel Libanese en Turkse invloeden terug. Er wordt vooral veel lams- en rundvlees gegeten en overal […]
ARROS NEGRE (ARROZ NEGRO)
Arròs negre (Arroz Negro) is een Valenciaans-Catalaanse schotel die traditioneel gemaakt wordt van inktvis of ,zeekat, inktvisinkt, schaal-en schelpdieren, paprika, ui en rijst. Het gerecht is enigszins vergelijkbaar met een zeevruchtenpaella. Sommige mensen noemen het gerecht ‘paella negra’ (zwarte paella) vanwege de zwarte kleur. Over deze benaming is felle discussie, omdat arròs negre niet door iedereen […]