Arroz con conejo y caracoles is een rijstgerecht met konijn, slakken, rode paprika, tomaat, knoflook, olijfolie, saffraan en peterselie. Serveren met citroen (Murcia)
ARUBA
De Arubaanse keuken heeft invloeden van een interessante smeltkroes aan nationaliteiten en culturen, die door de eeuwen heen Aruba (en zijn keuken) gevormd hebben. Denk aan de oorspronkelijke Amer-Indiaanse bevolking, overzeese handelskoopmannen, piraten, Nederlandse en Spaanse kolonialisten, Afrikaanse slaven, immigranten uit omliggende Caribische eilanden, evenals Aziatische en Orientaalse eilandbewoners. Hoewel sommige typische gerechten alleen op […]
ASEM
Het samengeperste vruchtvlees (met pit) van de tamarinde.
ASINAN
Zoetzure groenten.
ATJAR CAMPUR
Atjar campur is normaal voor Nederlanders om te eten bij een Indonesische maatijd. In Indonesië zeggen ze acar. Acar wordt van komkommers (acar ketimun) gemaakt. In de Indonesische keuken gebruikt men acar bij soto betawi, loempia semarang, bami goreng, nasi goreng. Bij acar maken gebruikt je suiker, azijn, zout en sjalotten.
AUBERGINE
Verschillende soorten, van langwerpig lichtpaars (Surinaams) tot klein, rond en wit (eggplant).
AUBERGINE, AFRIKAANSE, ANTROEWA (Solanum macrocarpum).
Sappige, plat bolvormige vruchten, in onrijpe toestand groenachtig wit en in het rijpe stadium glanzend oranjegeel of bruingeel van kleur, meestal met talrijke barsten. De vrucht heeft een dikke schil en een groene kern. Bij ons zijn meestal de onrijpe vruchten te koop; ze zijn iets bitter van smaak. Oorsprong: Oost-Afrika (Madagaskar).en Mary Green.
AUSTRALIE
In nog geen twintig jaar tijd heeft Australië zich opgemaakt als een van de verrassendste culinaire naties ter wereld. Tot daarvoor stond de Australische keuken synoniem voor eerlijke en eenvoudige gerechten van Engelse origine en was barbecue de populairste buitenshuismaaltijd. In de provisiekasten stonden rekken vol inmaakpotten en blikjes gevuld met groenten en fruit, met […]
AWABI
Awabi: Abalone
AWUG-AWUG
Gerecht van kleefrijstmeel.
AYAM
Kip.
AZOEKI
Rode boontjes, meestal gekookt met rijst of verwerkt als dessert .