Kokkel.
TORTA CAPRESE
Chocolade-amandeltaart dat noemen ze in Italië een Torta Caprese. Het recept afkomstig is van het Italiaanse eiland Capri. Soms worden ook walnoten of likeur toegevoegd.
TORTILLA CATALANA
Platte omelet van geklopte eieren, gekookte witte bonen en kruidige butifarraworst (Catalaans worstje van varkensvlees, orgaanvlees, spek en kruiden).
TORTILLA DE PATATAS
Er is vrijwel geen enkele tapasbar in Spanje waar deze eenvoudige maar overheerlijke, stevige, dikke omelet niet geserveerd wordt. Dit Spaanse klassieker wordt als tapa of als volledig gerecht genuttigd samen met een lekkere salade en stokbrood. Spaans: Tortilla española / tortilla de patatas Catalaans: Truita espanyola / truita de patates
TSJA-SOBA
Groene thee/ boekweitnoedels.
Tsjechië en Slowakije
Tsjechië en Slowakije hoorden tot het begin van de 20ste eeuw bij het Habsburgse rijk en werden daardoor zowel door de Duitse als de Oostenrijkse keuken beïnvloed. In beide landen komen stevige gerechten op tafel, overwegend geserveerd met knedliky: knoedels gemaakt van bloem, eieren, gist en oud brood. De beroemdste vleesbereiding is de Prager ham, […]
TSJOE-TORO
Vet tonijnvlees.
TSOE-ME
Dikke vissaus.
TSOEKEMONO
Zoetzuur van groenten.
TSUKEMONO
Ingelegde groenten.
TUAK
Palmwijn.
TUMISAN
Groentegerecht (roerbakken).